No wychodzi ze 350D + grip na allegro jest w takiej samej (albo nawet nizszej) cenie jak sam kit w MM czy innym FJ :?
Wersja do druku
No wychodzi ze 350D + grip na allegro jest w takiej samej (albo nawet nizszej) cenie jak sam kit w MM czy innym FJ :?
Przecież gdyby na allegro nie było taniej niż w normalnych sklepach to mało kto by tam kupował.Cytat:
Zamieszczone przez SimOn!
Szukam sklepu gdzie fizycznie stoją 350-tki bo muszę przekonać małżonkę, że aparat, który chcę kupić nie jest wcale taki duży i ciężki :grin: .
Hhehe znaczy macanki musza byc przed zakupem :wink: to tlumaczy wszystko...:razz:Cytat:
Zamieszczone przez Fan nr 1
tyle ze w 99% bez paragonu, gwarancji (ew. jest "sklepowa" ale czy handlarz nie zwinie interesu za miesiac - pewnosci nigdy nie ma)..czasem wiec taki zakup moze okazac sie duzo, duzo drozszy, gdy przyjdzie do naprawy aparatu..a grip - oryginal czy "dedykowany do 350d"??bo to tez wplywa na cene..Cytat:
Dlatego ja kupiłem swojego Kita w sklepie internetowym.
Naprawdę warto, cena 2779 zł i dostawa w 24h. Tak ! Zamówiłem w środę o 23.30 i w piątek rano już był.
Dostajesz numer przesyłki i możesz śledzić jej podróż.
Aha płaciłem PRZY odbiorze, zero kosztów wysyłki. Dla mnie super.
Sprzęt nowy, niemacany, kompletny z fakturą i gwarancją (CanonPolska).
Rozważalem zakup w FJ, ale 2990-2779=211 czyli prawie karta CF2GB (kupiłem za 248 zł elite pro razem z KIT-em).
Czego chcieć więcej?
Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie zakupu aparatu bez uprzedniej "macanki".Cytat:
Najpierw trzeba organoleptycznie wybrać model ( w moim przypadku 350D vs D50) .
Następnie wybrać sposób zakupu ( zwykły sklep vs internet).
Aha nie mam też nic przeciwko kupowaniu aparatów macanych wczesniej przez innych. W końcu aparat to nie wędlina :grin:.
Ot i tyle...Cytat:
Zamieszczone przez ErnestPierwszy
Wielu sprzedawciow to tak naprawde firmy / sklepy i dostajesz ladna gwarancje Canon Polska lub Eurogwarancje. Do tego paragon lu f-VAT.
Co do gripa to mialem oczywiscie na mysli oryginal.
Zgodze sie z tym ze kupowanie w firmie kogucik np Rebela XT jest dosc mocno ryzykowne...
Dla ścisłości kupiłem sprzęt w znanym, dużym sklepie internetowym (mam pisać w jakim?) a nie w mikro firemce jakiegoś tipa:)
W sumie to też się liczy:)
ja zamawialem wlasnie przez internet, z opcja "sprawdzenia zawartosci przesylki przy kurierze"..ale dopiero przy 5 (!!!) sprzedajacym (w tym sklepy, przynajmniej z nazwy) uslyszalem jasno - "tak, wystawiamy fvat lub paragon"..wczesniej zawsze okazywalo sie ze to cwaniacy omijajacy placenie vat'u i na tym zarabiajacy..trzeba na to uwazac przy zakupie bo bez dowodu zakupu zadna gwarancja nic nie daje:( !!Cytat:
No ja musiałem w MM za 3555,- kupić z grypem (styczeń 2006), bo bidulka nie miałem całej kasiory i na raty chciałem :oops:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz1972