Odp: Winter cashback Canon
W przypadku 24-70/4L w większości sklepów w cenie poniżej 3k można rzeczywiście dostać wyłącznie OEM, jednak nie we wszystkich.
Podzwoniłem trochę i konsultant na infolinii oleole zapewnił, że jest to wersja w prawidłowym opakowaniu i nie pochodzi z rozkompletowania. Dla pewności zamówiłem go z odbiorem osobistym. Wczoraj przeżyłem małe zdziwienie, kiedy sprzedawca podał mi obiektyw w prawidłowym pudełku (szaro-czarne), z naklejkami itd. Mam nadzieję, że problemów z cashbackiem nie będzie i obiektyw de facto wyniesie mnie poniżej 2200 zł, co jest moim zdaniem dobrą ofertą.
Drugi plus jest taki, że mam z głowy problem wyboru spacerzoomu, ale w praktyce okaże się czy wybór był słuszny :)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
nie poddawaj sie tak łatwo:D, w euro agd jest w rozsadnej cenie 3199 nawet na 10 rat 0% i wyglada że objety cashbackiem
Dokładnie - EURO AGD - jest w Cashbacku. I cena jest dobra. Ze względu na ten cashback skusiłem sie na tego zooma, bo za 2400zł z fakturą VAT.
Nie mam żadnego zooma, a ten na zimowe wędrówki jak znalazł.
a ja biore 10-18 :D...120 zł piechota nie chodzi :P
A ja wziałem 24-70/4L. W sumie to nie miałem żadnego zooma i gdyby nie cashback to bym go nie wziął. Jakoś dawałem radę w reportażu bez zooma. Ale chcę zacząć jakieś splenery, spacery i na zimę jak znalazł - nie trzeba nic przepinać - no i wbudowane macro 1:2. Cena 2400zł z fakturą VAT - za te szkło myślę, że super. Kupiłem szybko, bo jak doświadczenie pokazuje - sklepy się zorientują o cashbacku i trochę podniosą.
Witam
Mam pytanie do użytkowników, którzy skorzystali już wcześniej z cashback'a.
Powiedźcie proszę jak wygląda PIT 8C od Canona - chodzi mi oczywiście o kwoty jakie tam są.
Jeżeli kupię obiektyw za 1600 PLN, cashback jest powiedzmy 300PLN to która pozycja znajdzie się na PIT8C?
1600?
1300?
300 - od której właśnie trzeba zapłacić podatek?
Czy może wszystkie?
Z góry dziękuję
Oficjalny Canon na Fb mówi, że ten konkretny cashback jest nieopodatkowany. Nie wysyłają potem PiT'a
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Oficjalny Canon na Fb mówi, że ten konkretny cashback jest nieopodatkowany. Nie wysyłają potem PiT'a
No faktyczne. A to ci historia...:shock:
A ja mam pytanie odnośnie rozliczenia dotacji, może będziecie wiedzieć. Jeśli zakupiłam sprzęty w promocji CASHBACK, a na fakturze jest cena sprzed zwrotu, to z której kwoty powinnam się rozliczyć?
Cytat:
Zamieszczone przez
pip
A ja mam pytanie odnośnie rozliczenia dotacji, może będziecie wiedzieć. Jeśli zakupiłam sprzęty w promocji CASHBACK, a na fakturze jest cena sprzed zwrotu, to z której kwoty powinnam się rozliczyć?
Rozliczasz się z tego co masz na fakturze. Cashback chowasz do portfela i się cieszysz.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Rozliczasz się z tego co masz na fakturze. Cashback chowasz do portfela i się cieszysz.
No tak, właśnie zobaczyłam, że na fakturze nie ma zwrotu "cashback", a widniał on w nazwie zakupionego przedmiotu, dlatego się obawiałam.
Dzięki za odpowiedź :)