fakt ,u mnie był ale po wizycie na żytniej już go nie ma
jaka stałka bedzie najlepsza do mojego zestawu 5d +17-40 f4 70-200 f4 ?
Wersja do druku
fakt ,u mnie był ale po wizycie na żytniej już go nie ma
jaka stałka bedzie najlepsza do mojego zestawu 5d +17-40 f4 70-200 f4 ?
24? 35? 50? 85? 100? 135?
kazda z nich jest warta grzechu(nie mylić z Grześkiem)
no toś pomógł .....
ale ze w sensie ma dla siebie wybrac czy dla ciebie?
bo ja wiem czego mogę chciec
ty generalnie nie potrzebujesz ani nowego body ani tym bardziej nowego obiektywu
swędzi cie parę groszy to zabierz polówkę w fajna podroż, sa wakacje
bede mile wspomnienia i fajne zdjecia zrobiona ta 5;)
50tka albo 300tka xd co by nie powielac zakresu, ktory masz xd
kiedyś i tak to zrobisz,kwestia tylko,kiedy...
a stałka?
np. C 40mm/2,8, super szkiełko za grosze (używam z 6D - bajka)
Kup 50
poszukiwacz2006 - gdybyś czytał cały post a nie tylko ostatnią odp to raczej na pewno byś wychwycił co fotografuję bo zakładając ten wątek napisałem o tym . Dziękuję za odpowiedzi , co do wyboru stałki do mojego zestawu trzeba chyba szukać pomocy gdzieś indziej bo odnoszę wrażenie że tu można zostać ,,ukamieniowanym,, za zakładanie jakiegokolwiek postu . Tacy tu wszyscy mądrzy i obeznani w temacie .... brak słów PANOWIE.
--- Kolejny post ---
salas , dzięki za odp , własnie zastanawiam się nad 50-tką tylko nie wiem która , czy 1,4 / 1,8 / czy może to nowe szkło STM , kwota jaką chce zainwestować to max 2 tys.
Czytałem kolego, czytałem. Otóż każdą ze stałek, którą wymienił becekpl można wykorzystać do fotografii krajobrazu. Tylko od CIEBIE zależy jak to zrobisz. A skoro pytasz jaką kupić, to wybacz ale sam nie wiesz, co chcesz na zdjęciu osiągnąć. Masz świetny zestaw i na siłę szukasz dziury w całym. Ktoś coś zasugerował o stałce, Ty podchwyciłeś temat nie do końca wiedząc o co chodzi. Tu nie są wszyscy mądrzy i obeznani, tylko czytając takie posty jak Twoje trudno oprzeć się wrażeniu, że oczekujesz aby ktoś podjął za Ciebie decyzję mierząc swoją miarą. Tak na dobra sprawę nie napisałeś, czego brakuje Ci w tym zestawie co masz. Światła, stabilizacji, ostrych rogów, lepszego ISO? Najpierw określ dokładnie swoje potrzeby o dopiero potem pytaj. Wytłumacz i uzasadnij proszę dlaczego zdecydowałeś się na pięćdziesiątkę? Pozdrawiam