Odp: Tamron 15-30 2.8 czy Canon 16-35 2.8 L II
Padło na Canona 16-35 2.8 L II, ze względu na ( w kolejności ważności): nezawodny i szybki AF ( w tym w trudnych warunkach), wagę (460g różnicy,) uszczelnienia ( elektronika widoczna w Tamronie przy przesuniętej tylnej soczewce, jakoś do mnie nie przemawia, tym bardziej ze podczas repo słoiki mam bez dekli).Wszystko oczywisciem kosztem jakości obrazka, ale umówmy się, ten z Canona i tak jest wystarczająco dobry.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
tomasz.wachowiec.5
Wszystko oczywisciem kosztem jakości obrazka, ale umówmy się, ten z Canona i tak jest wystarczająco dobry.
Jak się ogląda na monitorze :)
Wydruki w fotoalbumie 30x30 cm to już będzie widać jak na dłoni wszelkie wady optyczne tego obiektywu (a trochę ich jest)
No ale co kto woli.. ;)
Oby Ci służył jak najdłużej.
Zdania są podzielone, nie jeden dobry fotograf uważa Canona za wybitne szkło dające ładny obrazek.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomasz.wachowiec.5
Padło na Canona 16-35 2.8 L II, ze względu na ( w kolejności ważności): nezawodny i szybki AF ( w tym w trudnych warunkach), wagę (460g różnicy,) uszczelnienia ( elektronika widoczna w Tamronie przy przesuniętej tylnej soczewce, jakoś do mnie nie przemawia, tym bardziej ze podczas repo słoiki mam bez dekli).Wszystko oczywisciem kosztem jakości obrazka, ale umówmy się, ten z Canona i tak jest wystarczająco dobry.
Tylko się nie zdziw, jak będziesz robił grupówkę i osoby po bokach będą "rozjechane" :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Tylko się nie zdziw, jak będziesz robił grupówkę i osoby po bokach będą "rozjechane" :)
A na zdjęciach z Tamrona 15-30 mm f/2.8 Di VC USD nie będą?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomasz.wachowiec.5
Zdania są podzielone, nie jeden dobry fotograf uważa Canona za wybitne szkło dające ładny obrazek.
Ciekawe jak dlugo potrwa zanim emocje opadna. Przemyslisz sprawe po kilku imprezach i zastanowisz sie raz jeszcze nad tokina albo tamronem :)
Do zobaczenia po sezonie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
A na zdjęciach z Tamrona 15-30 mm f/2.8 Di VC USD nie będą?
Oczywiście, że nie, Tamron jest ostry od brzegu do brzegu, a 16-35/2.8 L II im dalej od środka tym większy rozjazd. Własnie to mnie najbardziej wkurzało na zdjęciach z L.