Odp: [porównanie] Samyang 135/2 vs Canon 135L
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Gdyby wsadzili tam jakiś archaiczny AF to nawet byłbym skłonny wymienić moje 135L na niego, bo optyką kopie Canonowi tyłek.
po zamieszczonych zdjęciach tego nie widać, ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś zrezygnował z używania c
wolność wyboru
Bez AF to można mieć rybę a nie obiektyw 135mm.
Samyang 135/2.0 powinien przypasować filmowcom.
Chociaż pewnie i tak większość sięgnie po obiektywy typu 70-200/2.8 :D (szczególnie wersje ze stabilizacją optyczną)
Samyang 135mm musiał bym być znacznie ale to znacznie tańszy aby wybrali go użytkownicy potrzebujący 135/2 w systemie Canona. AF przy tam cienkim GO jest dośc potrzebny jednak, szczególnie w szybszych kadrach, a cena 135 tek L (szczególnie używanych) jest całkiem atrakcyjna....
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
a ja czekam kiedy zaczniesz handlowac szkłami Canona, dlaczego? bo może wtedy zyskaja troche w Twoich oczach, bo teraz to czego byś nie testował (i sprzedawał), to generalnie wszystko jest lepsze niz C:twisted:
Jakoś tak nie widzę żeby cichy wciskał na siłę te Tamrony i Samyangi. Napisał, że używanie bez AF jest uciążliwe. A to, że szkło jest dobre to inna sprawa
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
a ja czekam kiedy zaczniesz handlowac szkłami Canona, dlaczego? bo może wtedy zyskaja troche w Twoich oczach, bo teraz to czego byś nie testował (i sprzedawał), to generalnie wszystko jest lepsze niz C:twisted:
A kto powiedział, że nie handluje ? A jeśli chodzi o 135, to używam L i póki co nie zamierzam zmieniać, tak samo jak w UWA nie używam Tamrona bo za ciężki. Jeśli dla kogoś priorytetem jest jakość obrazka, to Samyang jest lepszym wyborem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
A kto powiedział, że nie handluje ?
no to klikam w MOJE ALLEGRO- czyli zakupy u Cichego (Twoja stopka) i albo jestem ślepy, albo ni cholery żadnego canona nie widzę, ale OK niech bedzie że sie czepiam;)
Wystarczy zapytać, body i szkła C tez mam w ofercie.
Samyang powinien zainwestować w R&D i opracować autofokus...
Fajne rozumowanie tombasa. Nie masz na aukcjach więc nie handlujesz tym! hehe.... dobre.... to mniej więcej tak jakby wierzyć w newsy ASZdziennika i na ich podstawie redagować poważne tygodniki :D