Odp: Canon Summer Cashback 2015
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
bo cashback jest dla sprzedawców to taka forma dofinansowania sklepów, ogłaszamy cashback, ceny rosną o cashback, czyli z punktu widzenia producenta nie spadają, ty płacisz od tego podatek :), popatrz na wykresy w ceneo to zobaczysz jak to działa :mrgreen:
Odkąd te promocje obowiązują wyłącznie w wybranych sieciach sprzedaży, też odnoszę takie wrażenie :roll:
Skorzystałem raz na naleśnika canona- 120zł.
Na początku roku musiałem dopłacić do pita.
Pierwszy i ostatni raz z tego skorzystałem.
A to bardzo ciekawe. bo np konkurencja ma wprost napisane ze cashback nie podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych http://www.nikon.pl/promocje/nikon_c..._regulamin.pdf par. 4 pkt. 8. A jak patrzę na cashback z d7100 to poważnie zastanawiam się nad zmianą systemu.
Rozważam zakup 70d i patrząc na promocję d7100 głęboko liczyłem że cena spadnie ok. 1000 aby dojść konkurenta - zawiodłem się sromotnie....
Ja doskonale wiem jak to działa i dlatego nie korzystam z takich promocji :)
Ja też wiem jak to działa i naprawdę warto skorzystać pod warunkiem, że jest dobry cashback i kupi się w dobrej cenie, a nie przepłaci na samym starcie.
Kupi się z cashbackiem w dobrej cenie czyli gdzie ??? Jak znasz horak takie miejsce, to podrzuć Kolegom :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Kupi się z cashbackiem w dobrej cenie czyli gdzie ??? Jak znasz horak takie miejsce, to podrzuć Kolegom :)
Właśnie w x-komie kupiłem 16-35/4 w standardowej cenie w jakiej mieli od dłuższego czasu - 3899zł
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Ja doskonale wiem jak to działa i dlatego nie korzystam z takich promocji :)
Ja tez wiem jak to działa i korzystam
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Gdzie obecnie to nie mam pojęcia ponieważ niczym nie jestem zainteresowany. Ale ze wcześniejszych edycji korzystałem z dużym zadowoleniem finansowym.
Dawniej jakoś miało to ręce i nogi. Teraz nijak się nie kalkuluje, bo placówki objęte promocją drastycznie podnoszą cenę. Pojedyncze wyjątki jedynie potwierdzają regułę.