miałem zwykłe sandiski ultra sdhc class 10 30mb/s i wszystko z 60d działało dobrze.
kilka 8gb kart po 20zł za sztukę, karta musi być oryginalna i nie będzie przerywać nagrywania, podróbki mają wolniejszy zapis i wtedy są problemy.
Wersja do druku
miałem zwykłe sandiski ultra sdhc class 10 30mb/s i wszystko z 60d działało dobrze.
kilka 8gb kart po 20zł za sztukę, karta musi być oryginalna i nie będzie przerywać nagrywania, podróbki mają wolniejszy zapis i wtedy są problemy.
Mam dwie szt. Samsung micro SDHC 32GB klasa 10 Evo z adapterami. Nagrywanie działa dobrze, mogę je polecić.
Sandisk to dobra firma, nigdy nie miałem z nią problemu, kup sobie 64gb i cy to micro SD czy normalne to bez znaczenia, kup tańsza :) jak sam piszesz nie zależy ci na bezawaryjnosci wiec luz. Kto wie czy nie będziesz nagrywał w HD więc duza karta raz a dobrze
Dodam ze bitrate video 48Mb/s to 6MB/s. Bitrate podaje sie w bitach a predkosc pracy karty w bajtach a 1 bajt to 8 bitow.
Co do mody na mikro SD to np GoPro korzysta wlasnie z takich kart
Kupiłem ostatnio dwie karty SanDisk 64 GB ze złotej serii ( SD i microSD ) i o dziwo programy testujące pokazują, że microSD z przejściówką ma dużo lepsze parametry od standardowej karty SD .
Zawsze myślałem, ze jest odwrotnie, a tu taka niespodzianka :(
Tak dla informacji innych.
Sandisk Extreme microSDXC UHS-I 64GB 60MB/s
Testy w CrystalDiskMark, czytnik Kingston Mobilelite USB 3.0
Odczyt 42MB/s, Zapis 38MB/s
Pozdrawiam
Kupując SDXC do naszych canonów np 70D on nadal będzie dzielił pliki na 4gb podczas filmowania? Skoro nie musi.