Odp: Canon EOS 1D Mark III
potrzebuje porady
mam kłopocik z 50 1,4, tzn moze tylko wydaje mi się, że powinno być bardziej ostro na f2,2 -2,8
jakie macie doświadczenia tzn ostrosc szkła na aps-h vs FF
prawdopodobnie FF pozwala bardziej wycisnąć max ostrości, jakości z danego szkła
może ktoś kto posiada 1dmk3 i FF wypowie się, mogę wysłac na mail pare fotek,
w poniedziałek musze podjąć decyzje czy odsyłać czy też nie ma co bo lepiej na 1D juz sie nie da
do 28 i 85 nie mam zastrzeżeń, jest jak oczekiwałem
mój tkosiada@gmail.com
Instrukcja w sieci jest od Ds po polsku, to w zasadzie to samo. Jeśli nie znajdziesz, daj znać, podeśle.
Cytat:
Zamieszczone przez
beetle4
Instrukcja w sieci jest od Ds po polsku, to w zasadzie to samo. Jeśli nie znajdziesz, daj znać, podeśle.
już mam, dziękować
ale powyzej napisałem co mnie gryzie
Szczerze to te szkła są tak zbudowane ze występują minimalne różnice albo w skutek długiego użytkowania po prostu minimalnie się rozregulują. I według mnie zamiast się głowić i szukać sztuki idealnej pod swój korpus – kupujesz jakąś sztukę idziesz z nią do serwisu foto i tam czyszczenie i idealna regulacja pod twoje body to koszt jakieś 150 zł.
ja na dniach będę odbierał swoje 1D MkIII i szkiełka z regulacji AF to dam znać
mam 1dmk2 i 1dsmk2 oraz to szkło jakby co pisz pocztę foto@koko74.pl
Mam pytanie do posiadaczy 1D MKIII.
A tym artykule: www.foto-ptaki.pl - Canon 1D Mark III vs Nikon D3
autor pisze, że w aparacie tym jest bardzo trudny do opanowania system wybierania punktu ostrości.
Naprawdę nie ma możliwości ustawienia aparatu by wybierać aktywny punkt manipulatorem?
Oczywiście że jest - robi to się wygodnie i szybko bez odrywania oka od wizjera i bez użycia dodatkowych guzików.
Cytat:
Zamieszczone przez
Slawomir29
Mam pytanie do posiadaczy 1D MKIII.
A tym artykule:
www.foto-ptaki.pl - Canon 1D Mark III vs Nikon D3
autor pisze, że w aparacie tym jest bardzo trudny do opanowania system wybierania punktu ostrości.
Naprawdę nie ma możliwości ustawienia aparatu by wybierać aktywny punkt manipulatorem?
Trudny? Eee, tak jak pisze Krzychoo, zmiana punku AF odbywa się szybko, sprawnie, bezstresowo...
Od razu wydawało mi się to podejrzane:)
Autor artykułu pisze, że przez rok używał aparatu i męczył się z wybieraniem pokrętłami:mrgreen: