12mpx to trochę mało jak na nowy aparat, zwłaszcza że już robią 16mpx i 21mpx matryce, a Nikona ilością bajerów raczej nie będą gonić.
Wersja do druku
12mpx to trochę mało jak na nowy aparat, zwłaszcza że już robią 16mpx i 21mpx matryce, a Nikona ilością bajerów raczej nie będą gonić.
Co by nie mówić to nowy 5D będzie gorszy od D700 bo tak Canon i Nikon pozycjonują swoje produkty, więc nie liczyłbym na jakiś rozbudowany AF. Pewnie dadzą taki jak w 40D czyli będzie dziadostwo bo przy matrycy FF te punkty będą dalej za blisko centralnego. Do tego znane bajery z 40D, może niektóre lekko poprawione jak np. AutoISO czy LCD i tyle. Jakość obrazu ta sama, ale z odszumianiem już w puszce, a na osłodę z 16mpix. czyli raczej kupa będzie, ale tania. Jak komuś odpowiadają trupie kolory skóry z D700 to ja bym nie czekał na Canona.
co do af i rozstawienia punktow AF(+) to 40d ma lepiej to rozwiazane niz d3/d700/d300 wg mnie.
to zależy który ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i tu się zgodzę z kolegą. Brakuje tylko - i to jest wyróżnik imho kasy niższej - odpowiedniego zagęszczenia punktów pomiędzy tymi co już są. To wspaniały układ AF, choć oczywiście jedynki mają lepszy.
W każdym razie cokolwiek by Canon nie dał. Jedno jest pewne - będzie źle :mrgreen:.
BTW: Te specyfikacje które podałem przewijają się w kilku miejscach w internecie i mają dotyczyć (rzekomo) niższego modelu FF, który będzie zaprezentowany w okolicach 25 sierpnia br.
Co do ich wiarygodności to cóż każdy oceni sam.
Oj... Napewno nie. Wybacz, ale Olympus z calym swoim 4/3 to klepie mocno studyjno kompaktowe nisze i... W sumie poza b&h to ten system naprawde ciezko spotkac nawet w sklepach.
Do tego co napisal Akustyk warto dorzucic, ze na FF czy APS-C mozna przykrecic stalke 1.4 (albo 1.2 :D) i w powiazaniu z niskimi szumami poznac potege duzej matrycy.
Juz predzej Pentaxowi i Samsungowi mozna dziekowac ;)
Jesli powyzsza konfiguracja bedzie wzbogacona o odpowiednia porcje gumy w zakamarkach to Canon nie powinien sie martwic o zagrozenie ze strony D700.
Oficjałka - 26.08.2008 - Canon zaprasza na macanko nowej piątki, itp.http://www.kamerabild.se/artikel/26_...95332-677.html
Ktos widzi jakas roznice miedzy 5D i 7D poza napisem na pudelku ?