Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
czytam, panie, czytam..
jeszcze 3 lata temu rozważałem Galaxy, ale doczytałem o problemach na andku i zagrożeniach z nim związanych i stwierdziłem, że nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jeszcze trochę takiego podejścia i może zamknijmy forum, bo przecież nikt nikogo nie przekona - to po co dyskutować ;)...
I nie nie "każdy" jest tu jak to określasz okopany, bo tylko "krowa nie zmienia poglądów". Myślący ludzie reagują na to co mówią inni i wpływa to na ich decyzje więc może dajmy ludziom wyrażać swoje zdanie, bo od tego jest forum. Co do ośmieszania i hejtowania - pełna zgoda :).
Jeszcze raz - pytanie "Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie? jest tak kuriozalne, że albo świadczy o chwilowej niedyspozycji ;) albo o kompletnym odklejeniu od rzeczywistości 8-).
@Kolekcjoner na prezydenta!:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Samsung ma chińskie oprogramowanie??? Korea, Chiny co za różnica ;)
I tam ciężko odróżnić te nacje od siebie :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
I tam ciężko odróżnić te nacje od siebie :mrgreen:
Dla nich Polak, Rosjanin i Rumun to jeden grzyb.
Wszystko ta sama swołocz jak mówiła moja babka.
3 załącznik(ów)
W innym wątku "gajowy" wymazał jedno zdjęcie z trzech tworzących logiczną całość.
Więc wszystkie 3 razem tutaj by pokazać aktualne (rok 2023) możliwości smartfoto na "długim" końcu skali.
Oczywiście każde z tych zdjęć może być (dodatkowo) indywidualnie "dopieszczane" w postprocesie do potrzeb/pomysłu autora.
W smartfoto jest specjalny dedykowany procesor zdjęciowy co daje znacznie więcej możliwosci niż w klasycznych aparatach uzyskania różny "wyglądów" zdjęcia wynikowego i to przy decyzjach/sposobach zarówno przed zrobieniem zdjęcia jak i przy obróbce w smartfonie wynikowego RAW
S23U ma 4 obiektywy, ultraszerkokatny 13mm, główny 23mm, tele 70mm i supertele 230mm i mówimy o zdjęciach z tego ostatniego przy zoomie optycznym 460mm.
1. przykład narzuconego przez projektanta smartfonu "wyglądu" tego typu zdjęcia z tego obiektywu gdy zapisujemy w jpg, wykadrowany "ręcznie"
Załącznik 12435
2. przykład jednej z kilkunastu wersji "wyglądu" zaproponowanego po analizie wynikowego RAW przez AI przy obróbce w smartfonie, pełny kadr
Załącznik 12436
3. to RAW z pkt. 2 przesłany do ACR(PS) wywołany (tylko, bez żadnych zmian) przy profilu Samsung Expert RAW.
Załącznik 12437
jp
1 załącznik(ów)
Pielęgnacja tych bzdur trwa już prawie dwa lata...
Załącznik 12441
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Więc wszystkie 3 razem tutaj by pokazać aktualne (rok 2023) możliwości smartfoto na "długim" końcu skali.
Oczywiście każde z tych zdjęć może być (dodatkowo) indywidualnie "dopieszczane" w postprocesie do potrzeb/pomysłu autora.
Tragedia, technologicznie 100 lat za murzynami.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
W innym wątku "gajowy" wymazał jedno zdjęcie z trzech tworzących logiczną całość.
W smartfoto jest specjalny dedykowany procesor zdjęciowy co daje znacznie więcej możliwosci niż w klasycznych aparatach uzyskania różny "wyglądów" zdjęcia wynikowego i to przy decyzjach/sposobach zarówno przed zrobieniem zdjęcia jak i przy obróbce w smartfonie wynikowego RAW
S23U ma 4 obiektywy, ultraszerkokatny 13mm, główny 23mm, tele 70mm i supertele 230mm i mówimy o zdjęciach z tego ostatniego przy zoomie optycznym
460mm.
1. przykład narzuconego przez projektanta smartfonu "wyglądu" tego typu zdjęcia z tego obiektywu gdy zapisujemy w jpg, wykadrowany "ręcznie"
Załącznik 12435
jp
Widzę postęp.
Samsung S23U z 2023 roku i matrycą 200 Mpix jakością zdjęć z zooma dogonił fotki z mojego Canona IXUS 800 IS (matryca 6 Mpix) na ogniskowej 23.2 mm (odpowiednik 140 mm dla filmu 35 mm) wykonane SIEDEMNAŚCIE LAT TEMU W 2006 ROKU
Załącznik 12444
Tak, smartfony dogoniły już Canona IXUS 800 IS na tzw "zoomie".
Czekamy na dalsze postępy fonów.