Lepiej nie bo jak go podepniesz do Ds-a to nie ściągniesz do czasu wypuszczenia 35LmkIII :mrgreen: . Ja czekam na 135 H-IS f/1,8 :-D . A co ?! :)
Selena - szczerze życzę Ci nowej wersji 28mm. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Szczerze mówiąc myślę, że jak kupię 35LmkII to może sprzedam 16-35...
to ja chce .. 85 f/1.8 is :-P
Wystarczy pokazać zakryte pudełko, a od razu na forach zaczyna się koncert życzeń;)
Może lepiej 85/1.4 bez IS-a?:) Lepsze światełko i mniejsza GO...
Ja zastanawiam się co z 50/1.4 mark II, którą to w zamierzchłych czasach wróżyły serwisy plotkarskie. Ktoś ma jakieś przecieki?:)
tak wróżyły gd nagle było ich mało na rynku, tak samo jak 70-200 2.8 nagle zniknął z rynku i pojawia sie w małych ilościach. Tylko że 50 1.4 jest dostępny bez żadnego problemu. Mysle że najpierw odświeżą L ke 70-200, 24-70 i 35 L.... a co powinnie?
do powyszego bym dodał 28 1.8
Czy powinni, dobre pytanie... W momencie kiedy pojawiła się plotka o wymianie 50-tki akurat zastanawiałem się nad jej zakupem. Wstrzymałem się licząc na to, że w kolejnej wersji być może pojawią się lepsze powłoki i poprawią rozdzielczość. W międzyczasie ukazała się sigma i trochę zawrzało na rynku. Ostatecznie nadal czekam;)
może 400 f/5.6 IS, w końcu?
Metalowe 50 1.8 mk 1 i 1/2 za 500zł :D
I na to chyba czekają wszyscy. Ja sam jestem w tej chwili szczęśliwym posiadaczem 50mm mk I, jednak mam świadomość jak marną mechanicznie i odstręczającą konstrukcją jest mk II. Jednak canon bazując na fakcie, iż mk II jest jedynym szkłem dającym bardzo dobrą jakość obrazu za tak niewielkie pieniądze - nieprędko odświeży ten obiektyw.