Raz kozie śmierć, to jeszcze jedno z tej serii...
Wersja do druku
Raz kozie śmierć, to jeszcze jedno z tej serii...
niepotrzebnie aż tak skóre obrabiasz - wygląda to bardzo sztucznie - tym bardziej, że twarz zblurowana i wygładzona a dłoń nie.
Jeszcze jedna sugestia - czymkolwiek chcesz świecić, świeć tak żeby oczy były widoczne choć też bez przesady.
Pozdr.
ogolnie.. o ile blur przy kobiecych portretach się sprawdza.. w męskich wolę pokazywac męskosc.. a nie skorke miękką jak pupcia niemowlaczka:)
Ale wy lole jesteście :D Ja mam 16 lat :P Jaki ze mnie mężczyzna ^_^
Mam gładką skórę od co ;p (no nie licząc zarostu)...
Macie org. wywołany do B&W:
wole oryginal:)
Zdecydowanie:wink:
Skoroś taki młody, to czemu się jeszcze "upiększasz"? A tym bardziej jesli masz gładką skórę to tym bardziej nie powinieneś jej wygładzać, bo resztki męskosci sobie odbierasz..:-)
Co do samych zdjęć, chyba niepotrzebnie podciągałeś jeszcze kontrast, bo są wystarczająco kontrastowe i przez to oczy i zacieniona strona twarzy zupełnie giną w mrokach (choć oczy tylko połowicznie). Kadry ok, pozy ok, portrety samochodowe jak najbardziej udane..8-)
CrazyEyesDogg zdecydowanie przedobrzyles :) cykaj sobie foteczki puki trodzik Ci sie nie pojawil hehe ;)
ale szczerze - wiekszosc porad odnosnie obróbki portretow widziałem w przypadku portretu kobiety. A jak to jest przy męskim? Ktos zna odpowiednie linki/inne źródła?
Daj sobie spokój z tymi blurami, wywołaj rawa, lekka korekcja kontrastu, koloru, czego tam potrzebujesz i tyle. Inaczej zdjęcia będą wyglądały jak na fotke.pl