Szczególnie stare :)
Wersja do druku
Na LV pewny autofocus jest w każdym lustrze ;)
21-wszy wiek trwa w najlepsze od 18-stu lat i dopiero teraz autofokus zaczal Canonowi dzialac niezawodnie? Co poszlo nie tak, skoro jak tu ktos wzmiankowal Konica Monolta miala lata temu autofokus radzacy sobie z biala sciana? Czemu tak dlugo trzeba bylo czekac na w pelni obracany ekran, skoro Konica Minolta miala go juz kilkanascie lat temu w A3 czy ktoryms tam bridge'u? Moze zwyczajnie celowo spowalnia sie wypust dzialajacych juz rozwiazan, a czasem wrecz trywialnych, zeby tylko zagwarantowac sobie zbyt na kolejne powoli "rozwijane" modele? Przypomina mi to samochody, w ktorych sensory parkowania, to przez pryzmat ceny i sprzedawcow niemal wojskowa technologia z mysliwcow przedostatniej generacji. Nie pocieszalbym sie na sile tym, ze autofokus w koncu dziala gdy flagowy model obrazuje gorzej niz druga polka u konkurencji. Cena R-ki jest zdecydowanie z gornej polki. Tylko poprosze adwersazy by nie rzucili sie na mnie zrazu jakobym powiedzial, ze nie da sie tym zdjec robic. Po prostu te achy i ochy nie pasuja mi zupelnie do rzeczywistosci. Baterie chyba na ISS robione zwarzywszy ich cene, wyzwalacz na bluetotha za te pieniadze powinien czytac w myslach, ale autofokus trafia! Normalnie bajer :)
Miło poczytać jak ludzie cieszą się zakupionym sprzętem. :)
Propos tuch bar to własnie się zastanawiałem dlaczego on tak dziwnie działa. Mam włączoną aktywacje i zmienię na stałe do przełączania miedzy single a face AF. Dzięki.
@Datstyne weź wyluzuj. Kup sobie mionolte albo konkurencje albo statek kosmiczny, nie jęcz, daj żyć we dont care about inny sprzęt i jego lepszość :)
Zaczelo sie. Czytaj kolego robertskc7 ze zrozumieniem. Nie jecze, nie pozwalaj sobie prosze na prywatne wycieczki. Specjalnie dla Ciebie uproszcze sens mojej wypowiedzi: nie ma sie czym tak zachwycac. Mamy 2018 rok a ta zabawka za duzo kosztuje by nie byc wymagajacym.
Dodam jeszcze, ze jesli nie jestes wymagajacy, to moze rozwaz cos prostrzego, a zaoszczedzone pieniadze przeznacz na jakis inny cel, moze kolejne szklo.
Ja kupiłem eosa R za 7999 i otrzymałem matrycę na poziomie 5dIV/1dx - która nawet wg. DXO oferuje najwyższą jakość w stajni Canona (na poziomie sony a9). Dla mnie jest git od teoretycznej ( cyferki) jak i praktycznej ( używam tego aparatu) strony. Specyfikacja jest dla mnie jak najbardziej wystarczająca ( poza jednym slotem ) a Af jest znakomity. Nie jestem wymagający. Mam 5dIII, R, 35Art 50L i 85L których używam do pracy i jestem zadowolony. Zresztą nie tylko ja. Pozdrawiam i sorry, że uraziłem. Ale wzdychanie do czegoś czego nie mam a chciał bym mieć nic nie wnosi.
W pewnym sensie będzie lepszy, może nie sam aparat, ale oferta tak. Przy niższej cenie można zapomnieć o pewnych brakach czy niedoskonałościach. Stosunek cena / jakość jest bardzo ważny, jeśli nie najważniejszy.Cytat:
To wątek o R. Nie da się już go ulepszyć, unowocześnić. Może tylko potanieć ale lepszy od tego nie będzie.