I jak tak miałem ale 5d z paru przyczyn zmieniłem na 1ds3 ta sama bateria co w 1d3 i 1d4 no i focus jedynek.
Wersja do druku
Koledzy za niedługi czas będę chciał kupić drugie body i czy Canon 1DmarII czy markIII jako uzupełnienie 5D. Różnica jest około 3tyś ,tą kwotę zainwestował bym w optykę.
Od czsau do czasu w Kościołach ale głównie w warunkach studyjnych lecz amatorsko
W tym momencie wolałbym dozbierać do III. Znaleźć niezajechane II jest naprawdę trudno.
Nie do końca. II są dziś w śmiesznych cenach. Patrząc na to co kolega chce pstrykać chyba lepiej było by kupić np 1ds2.
Dzisiaj podczas 2-3sek serii zaczep matowki mi sie sam odczepil ;) przy odpinaniu obiektywu matowka polecia na ziemie, zaufanie do serii 1D ponownie zmalalo....
Może za bardzo na serio wziąłeś tutejsze powiedzonko, że jedynkami można gwoździe wbijać :mrgreen:. Sprzęt jak sprzęt, każdy może zawieść. W przypadku 1D, jest to mniej częste, ale to tylko sprzęt - kupa blachy, śrubek i procesorków. W 35L mojego znajomego odczepia się guma od pierścienia, w moim 24-70 są luzy w tubusie, to wszystko też profesjonalny sprzęt, ale ma prawo się zużywać / psuć.