Miałem obie te puszki, teraz mam następców, wyciągnij proszę wnioski i uświadom mnie, w której grupie jestem. :roll:
Wersja do druku
Po pierwsze byl to żart, po drugie nie napisałem że każdy użytkownik 5D (Mk I lub Mk II) to maruda.
Ja akurat mam te dwie i nie wypisuje na forum ze są do niczego i w ogóle to mi Canon zrobił krzywdę że je kupiłem. Generalnie, odnoszę wrażenie że większość użytkowników tego forum jest zadowolona ze swojego sprzętu, a te gorzkie żale ciągnie wąska grupa, która gdyby im ktoś skonstruował aparat będący połączeniem 5D MkII i D700 tez twierdziłaby że aparat jest beznadziejny.
Inna sprawa że 1D Mk III czy IV jest zazwyczaj kupowany przez ludzi, którzy dokładnie wiedza czego chcą i potrzebują. Nie ma to pełnej klatki, kosztuje dużo więc mało kto kupuje te aparaty przez przypadek. 5D, czy to Mk I czy to Mk II często trafiają, niestety, do ludzi którym nie wychodziły zdjęcia XXD lub też takich, którym wydaje się ze za ich 4 czy 8 kzł należy się w pełni profesjonalny aparat, w którym wszystko będzie najlepsze.
Pytanie do kolegów, czy ktoś z was używa zamiennika LP-E4 z firmy Energizeer.
Chodzi mi o Energizer Model: CA-LPE4. Napięcie 11,1V, Pojemność 2200mAh/24,4Wh. Choć jestem zwolennikiem tylko oryginałów to w przypadku marka III wolę mieć zamiennik, jako mocno rezerwowy bo wiadomo, że rzadko będzie potrzebny.
Dobre to to jest?
I mam i ja taki problem , kupiłem zamiennik
Whitenergy akumulator LP-E4 (Canon) i też się rozładowuje jak leży ( sprawdzałem 2 razy ) , może tak musi być , to jednak nie orginał.
Naprawiał ktoś może niezawsze otwierajace sie drzwiczki od kart pamieci? Ciekawi mnie koszt tego i ile to trwa...
ps. z tego co sie zorientowalem to problem jest dosyc czesty, ale kazdy znajomy to olewa ;)
wiem wiem ;) mialem nawet od CIebie 1d2 ;)
problem ogolnie w 1d3 niby tylko wystepuje
czasami probujac otworzyc tym dzyndzlem drzwiczki po prostu sie nie otwieraja, po uderzeniu 2 palcami w drzwiczki (ew. pare razy) wszystko wraca do normy (mozna otwierac wtedy ile razy sie chce bez problemow, a za 45min problem moze znowu wystapic)