Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Tylko, że ten Samyang będzie manualem. To ja już wolę wersję AF pod EF z adapterem.
Cytat:
Zamieszczone przez
kardwa
Tylko, że ten Samyang będzie manualem. To ja już wolę wersję AF pod EF z adapterem.
Jak już trochę ludzi kupi te MLe canona i nikona to zrobi się rynek dla takich firm i wyjdą też wersje z AFem. Na razie większość użytkowników będzie korzystać z istniejących obiektywów EF i adapterów.
Cytat:
Zamieszczone przez
kardwa
manual manualem ale ogólnie z samyangiem jest chyba podobnie jak z tamronem na początku się wszyscy zachwycają, a potem ten zachwyt jakby nieco opada
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
ps.
nic dziwnego, że później można się przewrócić czytając takie "ciekawostki" w dyskusjach o wyższości jednych świąt nad drugimi
To rozumiem, że niniejszym składasz samokrytykę :lol:....
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To rozumiem, że niniejszym składasz samokrytykę :lol:....
:lol: :lol: :lol:
zdebik a byłeś na tym Photography Show 2019 w Birmingham? Tzn to jest do 19go. Tam można było chyba wziąć do ręki nowe szkła do RF. Ciekawi mnie waga, bo nigdzie nie podają.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Akurat ta Sigma A 85mm F1.4 DG HSM do bezlusterkowców Sony waży 1245g i jej wymiary to: φ94.7㎜×152.2㎜. https://www.sigma-global.com/en/lens...vice/se_mount/
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kardwa
Ale ona wg Samyanga jest gorsza od wersji manualnej, a co dopiero od FE -SONY
Samyang AF 85mm F1.4 FE vs Samyang 85mm F1.4 AS IF UMC [= Samyang MF 85mm F1.4 RF] vs Samyang AF 85mm F1.4 EF (Canon)
http://klubkm.pl/forum/showpost.php?...postcount=2037
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
zdebik a byłeś na tym Photography Show 2019 w Birmingham? Tzn to jest do 19go. Tam można było chyba wziąć do ręki nowe szkła do RF. Ciekawi mnie waga, bo nigdzie nie podają.
Byłem, ale te nowe szkła to były jakieś wydmuszki 1:1 za szkłem. Nie pytałem o nie, jakoś nie mam ciśnień na zmianę.
Za to eos R szedł za £1799 a 5d4 za £2K - nice...
Do tego w UK jest jeszcze cashback wiosenny. Pamiętasz cenę R za wersję z kitem?
Cytat:
Zamieszczone przez
rafla
do tego w uk jest jeszcze cashback wiosenny. Pamiętasz cenę r za wersję z kitem?
z 24-105 £2500.