Odp: Re: Odp: Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
O zgrozo ostatnio kupiłem jakieś kolejne szkła i czekam na ten moment kiedy upadający Canon zacznie wyprzedawać w cenie bułek te szkła i doczekać się nie mogę ;)....
Za kilka lat na placu boju zostanie pewnie dwie może trzy firmy i to tylko z najdroższym sprzętem. Ja siedzę w systemie praktycznie tylko ze względu na video. Nie chce mi się nosić aparatu.
Wiem że to nie jest reprezentatywne ale ostatnio byłem w Dol. Strążyskiej - kupa luda i może wszystkiego były ze trzy osoby z aparatami. Reszta wszystko telefony. Strach się bać co będzie jak runą bastiony tele i GO w komórkach.
Panowie bardzo proszę o zaprzestanie ataków personalnych...!
Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Niestety, jak powyżej widać jeden smutny, stary i niespełniony fotoziut może uprzykrzyć czytanie forum...
Miło widzieć ukochanego wielbiciela! Bardzo dziękuję za tak przemiłe słowa pod moim adresem.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
O zgrozo ostatnio kupiłem jakieś kolejne szkła i czekam na ten moment kiedy upadający Canon zacznie wyprzedawać w cenie bułek te szkła i doczekać się nie mogę ;)....
Za kilka lat na placu boju zostanie pewnie dwie może trzy firmy i to tylko z najdroższym sprzętem. Ja siedzę w systemie praktycznie tylko ze względu na video. Nie chce mi się nosić aparatu.
Wiem że to nie jest reprezentatywne ale ostatnio byłem w Dol. Strążyskiej - kupa luda i może wszystkiego były ze trzy osoby z aparatami. Reszta wszystko telefony. Strach się bać co będzie jak runą bastiony tele i GO w komórkach.
Gdzie napisano, że Canon coś zacznie wyprzedawać "w cenie bułek te szkła"? :) Zupełnie jak: "Słuchacze pytają: Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach Dworca Warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną." ;)
Osobiście uważam, że nowe L-ki Canona z mocowaniem RF powinny mieć złoty pasek zamiast czerwonego, bo czerwony to i źle kojarzyć się komuś może a i symbolem statusu oraz niemałej przecież inwestycji w takową L-kę byłyby wyznacznikiem. :P
ps.
każdy dziś ma smartfona i każdy jest artystą fotografem, takie mamy czasy ;)
ps.2
ciekawi mnie jak za kilka lat wyląduje Pentax ze swoimi DSLRami :) Model K-3 III APS-C za 10.000 zł zadziwia ceną ;) https://www.fotopolis.pl/newsy-sprze...-wiecznie-zywa O resztę C/N/S jestem spokojny ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja siedzę w systemie praktycznie tylko ze względu na video. Nie chce mi się nosić aparatu.
btw
włócząc się po necie natknąłem się na stronę rodaka mieszkającego w NZ. Robi świetne rzeczy i to wszystko......tadam , Lumixem!!!
https://www.kpictures.co.nz/
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
btw
włócząc się po necie natknąłem się na stronę rodaka mieszkającego w NZ. Robi świetne rzeczy i to wszystko......tadam , Lumixem!!!
https://www.kpictures.co.nz/
Chyba muszę odkopać swego komunijnego Druha :)
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Nic mnie tak nie wkurza, jak Canon, bo nic innego nie mam. Jeszcze nie mam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Strach się bać co będzie jak runą bastiony tele i GO w komórkach.
Już padają. Ale powoli, bo takim telefonicznym fotografom tele kojarzy się z podglądaniem sąsiadki i serio, słyszałem to już dziesiątki razy u rozmaitych jutuberów-recenzentów. Po co ci tele? Sasiadke chcesz podglądać? Daj spokój, to kup se lornetke [emoji38] tego rodzaju poziom jest u „masowego fotografa”.
Poza tym np apple bardzo konsekwentnie nie daje tele w iphonach i nie zanosi się na zmiany, nad czym ubolewam. Tak się składa że jestem na etapie wybierania nowego telefonu po czterech latach i fotograficznie jedyny który mnie satysfakcjonuje to jest S21 ultra. Tylko że to jest ćwierć kilogramowa cegła, plus Drugie tyle power bank i mam wagę lustra.
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Propos drwin z producentów aparatów. Pamiętacie jak sony goniło C i N produkując co raz to nowsze lustrzanki z turbo bajerami i tymi ich reklamami w TV. Ooooo kiedy to było... a nie czekaj raptem 5 lat temu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
W ostatnich latach jak wyciągam swój wielki, czarny aparat w miejscu publicznym to wszyscy dziwnie się patrzą [emoji23][emoji12] co za czasy...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Ja się nie dziwię i cały czas jestem pod wrażeniem jak gościom z Canona świetnie idzie w goleniu ludzi z kasy (adaptery EF-RF, no bajka!).
Canon robi to co Apple i nikt nikogo nie zmusza do kupowania produktów ww firm.