Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Eknana
To mi wystarczy.
Używam Holuxa i czasami potrafi błądzić po całej okolicy.
no jak tak patrzę, to nie zawsze jest idealnie, ale wydaje mi się, że wszystkie GPS działają tak samo
pewnie częstotliwość sczytywania położenia z satelity, którą można określić w Canonie, ma większe znacznie
Canon EOS 6D - test lustrzanki - Wstęp - Testy - lustrzanki - Swiatobrazu.pl
Chyba tego tu jeszcze nie było. Zamieszczam wyłącznie informacyjnie . Autor znalazł nawet diodę wspomagającą AF! Fiu - fiu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Arkan
Zależy do czego...landszafciarze i sportowcy (a to łącznie całkiem spora grupa) mogą mieć nieco inny punkt widzenia. W zasadzie przewaga będzie widoczna tylko i wyłącznie w tych rodzjach fotografii, które nałogowo sięgają do warunków "low light"
Landszafciarze?
A śluby są pomiędzy szybkość a ciemność => i tu tera się zastanawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Też mnie to rozbawiło.
Ludzie czasem mają polewkę z testów z optycznych, czy z dpreview. No to co powiedzieć w tym kontekście o "świecie obrazu"? Ech, nie będę się pastwił... Chociaż zmianę jakości obrazu wraz ze zmieniającym się ISO pokazał gościu fajnie/obrazowo.
Generalnie test jest ok, ale babol znaczący. A wystarczyłoby przeczytać instrukcję.
miałem dziś okazje pofocić 6d w studio, wszystko świetnie, tylko zaskoczyłem się czasem synchronizacji z radio-obiornikami Yongnuo rf603 przy czasie 1/160s pojawiał się już delikatny czarny pasek, dalej przy krótszych czasach mocniejszy czarny pasek... Canonem 50D używam czasów 1/200s pasek dopiero pokazuje się przy 1/250s :)
Troszeczkę czuje się zawiedziony ...
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Może ma wersję shackowaną i używa w tym celu kontrolki samowyzwalacza? ;-)
Panowie
Z zaciekawieniem przygladam sie dyskusji na temat nowgo dziecka canona i jak kazdy ,kto chce isc z duchem czasu i tecniki, mysle o tej puszce. Na polskich forach zdania sa strasznie podzielone.Na swiecie ludzie zachwycaja sie czuloscia i jakoscia fotek. Jak zauwazylem chca masowo wymieniac 5dMII na 6D (szkoda ,ze tego nie widac po cenach tego pierwszego na rynku ). Obecnie uzywam 1ds m III do studia i 5d mI na wszystko poza. Ostatnio i mnie dopadly wesela i inne dziwne uroczystosci od ktorych sie bronilem ( kasa jest wazna) Wpadlo kilka koncertow i tutaj dylema.Puszka czula na brak swiatla,wiec jak dla mnie. W zasadzie moglbym myslec o 5dII ale nowinki korca. Pytanie do Was ... co byscie proponowali w takiej sytuacji?
Dziekuje za wszystkie sugestie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ac3
Panowie
Z zaciekawieniem przygladam sie dyskusji na temat nowgo dziecka canona i jak kazdy ,kto chce isc z duchem czasu i tecniki, mysle o tej puszce. Na polskich forach zdania sa strasznie podzielone.Na swiecie ludzie zachwycaja sie czuloscia i jakoscia fotek. Jak zauwazylem chca masowo wymieniac 5dMII na 6D (szkoda ,ze tego nie widac po cenach tego pierwszego na rynku ). Obecnie uzywam 1ds m III do studia i 5d mI na wszystko poza. Ostatnio i mnie dopadly wesela i inne dziwne uroczystosci od ktorych sie bronilem ( kasa jest wazna) Wpadlo kilka koncertow i tutaj dylema.Puszka czula na brak swiatla,wiec jak dla mnie. W zasadzie moglbym myslec o 5dII ale nowinki korca. Pytanie do Was ... co byscie proponowali w takiej sytuacji?
Dziekuje za wszystkie sugestie :)
kup 6D, jak koncerty i trudne warunki to lepiej niż 5dII... mniej szumi, lepszy środkowy AF a jak na koncertach nie możesz sie wspomagać lampą przy łapaniu ostrości - ten środkowy w 6D jest idealny. Troche będziesz miał problem z oswojeniem ergonomi ale da się...