Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
profilaktycznie banują do wyjaśnienia
zwlaszcza jak pare osob zglosi
Uwaga na użytkownika na Allegro: Sklep_McFoto
Wystawia przedmioty na licytację, których nie ma zamiaru sprzedawać...
Sigma 50 f/1.4 DG Art do Canon lub Nikon NOWY 50mm (5926863195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Po kontakcie mailowym okazuje się, że cena za obiektyw jest oczywiście wyższa i mogę nabyć obiektyw poza Allegro, ale za 3150zł.
Zalicytowałem więc kwotę wejściową 2990zł i czekałem, aż mnie ktoś przelicytuje lub aukcja się zakończy i wygram obiektyw w tej kwocie.
Moja oferta została odwołana bez powodu, a moje konto zablokowane na czarnej liście sprzedającego, żebym drugi raz nie próbował licytować. Co oczywiście mam gdzieś, bo z oszustami interesów nie mam zamiaru robić, nawet gdyby ten obiektyw za 2000zł miał teraz by mi sprzedać. Piszę, żeby ostrzec innych, bo pan widać ma swoje własne zasady na Allegro.
Przestrzegam, żeby ktoś się nie nabrał, na tańszą ofertę...
Oczywiście sprawę zgłosiłem do Allegro, bo jest to nieuczciwe względem Allegro, względem kupujących jak i innych sprzedających.
Uważajcie na typa.
poznają/nie poznają - oceniają ryzyko, w tym przypadku duże - 3 sztuki jednego dnia, cena poniżej rynkowej...
odblokują gościowi konto jak się zweryfikuje skanem dowodu
Cytat:
Zamieszczone przez
ely13
Uwaga na użytkownika na Allegro: Sklep_McFoto
Wystawia przedmioty na licytację, których nie ma zamiaru sprzedawać...
Sigma 50 f/1.4 DG Art do Canon lub Nikon NOWY 50mm (5926863195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Po kontakcie mailowym okazuje się, że cena za obiektyw jest oczywiście wyższa i mogę nabyć obiektyw poza Allegro, ale za 3150zł.
Zalicytowałem więc kwotę wejściową 2990zł i czekałem, aż mnie ktoś przelicytuje lub aukcja się zakończy i wygram obiektyw w tej kwocie.
Moja oferta została odwołana bez powodu, a moje konto zablokowane na czarnej liście sprzedającego, żebym drugi raz nie próbował licytować. Co oczywiście mam gdzieś, bo z oszustami interesów nie mam zamiaru robić, nawet gdyby ten obiektyw za 2000zł miał teraz by mi sprzedać. Piszę, żeby ostrzec innych, bo pan widać ma swoje własne zasady na Allegro.
Przestrzegam, żeby ktoś się nie nabrał, na tańszą ofertę...
Oczywiście sprawę zgłosiłem do Allegro, bo jest to nieuczciwe względem Allegro, względem kupujących jak i innych sprzedających.
Uważajcie na typa.
Potwierdzam idiotyczne praktyki tego sklepu. Pytając ich kiedyś co jak wygram licytacje z niższą ceną ? odpowiedzieli że cena do zapłaty jest wyższa.
Hahaha :D
A allegro pewnie nie interweniuje
Nie no, tamta aukcja zablokowana, więc _coś_ robią
Patrząc na liczbę pozytywnych komentarzy nic tylko kupować.
Cytat:
Zamieszczone przez
terrorizingTheCity
no wiec jednak walek ? najwazniejsze ze ochrona kupujacych allegro dziala ( mialem juz nieprzyjemnosc korzystac z tej opcji ) i jak dostana cegłowke albo zgnilego ziemniaka to jest bardzo duza szansa na odzyskanie pieniędzy.
Obiektyw CANON EF 24-70 mm f/2.8 L II USM Gwarancj (5945375672) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tutaj masz też dobrą cenę. tylko brak pudełka i nic nie sprzedał jeszcze na allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Jest to oferta lombardu.
Wiem. Klient podobno zostawił razem z 7d II i nie ma kasy na wykupienie. Widać, że paragon na to ma, ale nic na allegro nie sprzedał? To trochę dziwne. Jak zwykle daleko żeby podjechać.