Dokladnie. Moglem ciulac rok na 5d3 albo praktycznie z marszu kupic 6d. Wyboru nie zaluje.
Wersja do druku
Taaaak ... słuszna :) Tylko zapominasz o jednym. Są jeszcze konsumenci. A dla nich ta "słuszna"
polityka bywa czasem niezbyt zrozumiała. My jesteśmy po innej stronie barykady. Płacąc 7,5 tys.
za 6d chciałbym mieć te 1/8000 jakie mam w 7d czy chociaż 1/6000 w moim ulubionym KX.
Wymagam naprawdę zbyt wiele ?
Już się praktycznie pogodziłem z tą migawką 1/4000, ale Lucky Luck ma świętą rację. Ech, żeby moja 50D miała pełną klatkę...
Fakt faktem => na rynku 6D w cenie 6500- 7300zł nie ma sobie konkurenta, jeśli chodzi o STABILNY PORZĄDNY APARAT. Nie mówię tylko, że w swojej stajni... w ogóle :)
Witam!
Może ktos dokładniej opisac jak działa AF względem 5DMarkI, boksuje sie z myślami , czy dołożyc do 5DMkIII , ale 6d kusi bo zostanie jeszcze na dobre szkło, wlaściwie tylko AF mnie jeszcze trzyma z decyzją. Testowal ktos servo? Jak boczne w słabych warunkach ośwetlenia, daja rade z takimi szkłami jak 85 1.8 i 50 1.4?
Z góry dzięki za info i pozdrawiam.
I mieć AF trafiający 1,5 metrów przed obiektem, lub za obiektem? Czy wierzysz, ze masz szczęście i trafi Ci się dobra sztuka? Jak tak to kupuj 5D Mk III. :) Śmiało.Cytat:
Może ktos dokładniej opisac jak działa AF względem 5DMarkI, boksuje sie z myślami , czy dołożyc do 5DMkIII ,
Sporo ludzi w tym doświadczeni fotograficy (Czacha) jednak bardzo chwalą ten systemAF z MkIII. Myslę, że problem jest marginalny w skali sprzedaży. Interesuje mnie jak sprawuje się np w fotografi dzieci w ruchu itp AF z 6D i czy warto dopłacac do MKIII, kusi jakis fajny obiektyw np 135f2 , uzywke mozna mieć za różnicę w cenie :-)
Pzdr
Szacuję na 1% sprzedanych egzemplarzy.Cytat:
Myslę, że problem jest marginalny w skali sprzedaży.
A to kupuj. nawet jak nie będzie działał, to dziecko jakoś to przeżyje. :) Myślałem, że chcesz do zastosowań zawodowych. :DCytat:
Interesuje mnie jak sprawuje się np w fotografi dzieci w ruchu itp AF z 6D