Zamieszczone przez
MagdaS
Witajcie, czytam wątek oczywiście przeglądając wybrane strony bo całego to się nie da, na pewno dzięki Wam wiem juz więcej co warto kupić a co nie, ale piszę ponieważ mam podstawowy problem: zastanawiam się czy torba czy plecak...
Sprawa jest tym trudniejsza, że w najbliższym czasie kupuję dopiero 40d z kitem i przez jakiś czas będę miała tylko ten zestawik (powiedzmy ze pare miesięcy) w potem planuję dokupić jakieś tele i ewentualnie jakąś niedużą stałkę.
Na pewno plecaki są wygodniejsze w noszeniu ciężkich dużych rzeczy, zaś torbę ma się zawsze pod ręką i wlasnie zastanawiam się czy w/w ilość sprzętu będzie wygodna do noszenia w torbie? Jeśli tak to byłabym wdzięczna gdybyście polecili coś fajnego. Tak sobie myślę, że na początek jak nie będe miała dodatkowych obiektywów lepiej dokupić jakąś zgrabną torbę (ale z zapasem na przyszłość) bo zawsze się przyda, a jak będzie doskwierał mi brak plecaka to się cos w przyszłości pomyśli...
Nie wiem czy dobrze sobie to przemyślałam, więc prosze was o rady bo macie juz jakies pojęcie prakyczne na ten temat a nie tylko teoretyczne...
I jeszcze jedno odnosnie toreb tak zastanawiam się nad firmą wiekszosc z was poleca lowepro różnoakie modele, a co z vanguardem? Pytam bo na zdjęciach vanguard wydaje mi się porządniejszy, lepiej wykonany moze to tylko zdjęcia, ale chciałam zapytac co na ten temat sadzicie, z gory dziekji