Bzdety wypisujesz.Nie masz pojęcia o obowiązkach nawet małej firmy.
Wersja do druku
Moja księgowa twierdzi, że faktura zakupu czy sprzedaży to rzecz "święta", ale czy takie świętości są potrzebne każdemu nabywcy.
Jednakże wystawianie faktur jest obostrzone pewnymi zasadami. Wynikają zapewne z ustawy o rachunkowości.
już widzę jak przez telefon się dowiesz czy pan x kupił w tym sklepie obiektyw 6 lat temu
ale powodzenia
Z tego co wyczytałem jakiś czas temu to Serwis Canona wymaga dowodu zakupu aparatu i inne papiery, gdy chcemy wymienić bezpłatnie migawkę nawet jeżeli gwarancja się skończyła - oczywiście licznik nie powinien przekraczać deklarowanej przez producenta wartości. Dlatego warto kupować przedmiot ze wszystkimi papierami.
Ludzie dopoki to nie us a kowalski sie pyta w sklepie o jakies faktury to sklep wykorzysta nawet najwieksza bzdure zeby nie podawac zadnych danych, np. moga sie zaslaniac tajemnica danych personalnych na fakturze. Owszem jak wpada kontrola z us to jest siwy dym i nikt o nic nie pyta ale jak dzwoni kowalski to spuszcza na drzewo....
To co napisałeś to jedna wielka bzdura :(
Poza tym czytaj posty ze zrozumieniem. Napisałem wcześniej, że kupuję często rzeczy używane, ale jeszcze na gwarancji.
Gdybym tego nie sprawdził, to jak potem wyegzekwować tę gwarancję od Sprzedawcy czy serwisu ?
--- Kolejny post ---
Kolejny wpis Kolego pozbawiony sensu. Chodziło o sprawdzenie faktury dot. sprzętu używanego ale w okresie gwarancji. Skąd Ci się nagle wzięło 6lat - archeologiem jesteś ?
--- Kolejny post ---
Kolejna ciekawa aukcja http://allegro.pl/canon-5d-mark-ii-okazja-100-sprawny-i3851863449.html.
Zastanawiam się dlaczego na foto przebiegu z EOSinfo serial #0 ( oczywiście sprzęt goły ) :(
Z mojej strony koniec dyskusji kazdy ma swoje racje a ja jedynie nie wieze w faktury....
pięknie i kolorowo ale gdzie do tego zestawu ładowarka ?
OKAZJA BARDZO DOBRY CANON EOS 60D BODY+GRATISY (3867615805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Napiszcie co sądzicie o tym, bo wygląda ciekawie, tylko cena jakaś taka dziwna.
Nowy CANON 5D mk III - GWARANCJA USA (3863617247) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
niby z amerykańskiej dystrybucji ale to może być wałek , nowe konto
krotka aukcja jak 3 osoby wpłaca to ma 24k
jak chcesz kupic to placa przez payu atam kk
jeśli to oszustwo to najpierw reklamujesz kk i już po sprawie
2 droga to program bezpieczeństwa allegro
Też tak pomyślałem ale w opisie stoi : Aparaty są fabrycznie zapakowane - nieużywane - możliwość sprawdzenia przy odbiorze na terenie Wrocławia.
jak można odebrać osobiście to w sumie ok
tylko;
jeśli pochodzą z przemytu lub kradzieży to można się spodziewać wizyty smutnych panów
a przez allegro łatwo dojść kto kliknął;)
No tak, tylko jak to sprawdzić, skoro pochodzą z USA ?
kup nie klikając, jest telefon ,tylko musisz odebrać osobiście
No i wszystko jasne : strona została usunięta przez pracownika Alle....... :(
Kolejny przekręt.
Czy były inne wersje 135L?? Patrząc na aukcję (link poniżej) tylnia część obiektywu wygląda zupełnie inaczej jak moja, o co chodzi???
Obiektyw Canon EF 135 mm f/2 L USM (3891502366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
pewnie pomylil foty jak sciagal je z netu
bo faktycznie to nie jest od tego szkla
Drugie zdjęcie przedstawia moim zdaniem zupełnie inny obiektyw - celowa czy przypadkowa pomyłka - tego nie wiem
Kolejna ściema a konkretnie włam na istniejące kilka lat konto i atrakcyjna oferta sprzedaży 7D
Lustrzanka CANON 7D super stan (3910785334) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sprzedano w ten sposób 3 razy ten sam sprzęt w niecałe dwie godziny wystawiając aukcje co pół godziny. Jednak nie udało się oszukać nikogo :)
jaka dziwna ? zdjęcie ukradł :
https://www.google.pl/search?tbs=sbi...zWKcJ3gGXAAHHY
chce jeszcze ukraść parę zł - może jakiś naiwniak wpłaci zaliczkę ? a może się umówi gdzieś w bramie gdzie ktoś da mu w głowę i zniknie z kasą ?
zupełnie normalna oferta oszusta
--- Kolejny post ---
wszystkie zdjęcia kradzione :
http://allegro.pl/canon-5d-mark-iii-nowe-body-i3914268707.html
także w tej aukcji taka sama sytuacja :
http://allegro.pl/obiektyw-canon-24-105-f-4-l-i3906468483.html
Dwurdzeniowy obiektyw na windowsie 8:
Canon EF 35mm f/2 IS USM *PL DYSTR* FV23 OD RĘki (3900324840) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam C35/2 IS ale że taki wypas to nie pomyślałem. Trochę humor psuje "błyszcząca matryca".
Eeeetam. Mnie by bardziej niepokoiła ta "grafika dedykowana" :mrgreen: A poza tym rzeczywiście wypas, dysk 750 giga, potężny ram, szkło śmigać będzie z tym dwurdzeniowym prockiem :mrgreen: Tyle, że sobie waży to cudo 2,5 kg, będzie problem zrobić nieporuszone zdjęcie :mrgreen:
Chłopaki dużo sprzedają i mają sklep w Częstochowie, to im się pochrzaniły opisy - trochę z laptopa, trochę z foto i tak wyszło byle jak :)
Tak to jest jak się idzie na łatwiznę i używa gotowców :(
Witam jako nowy na forum i pozdrawiam. Mam prośbę o pomoc w zakupie, poniżej oferta za 2700
"Stan bardzo dobry, wręcz idealny - ciężko już o taki egzemplarz piątki... Nie serwisowany, przebieg sprawdzony 3 miesiące wstecz - 6.105 zdjęć oczywiście na pierwszej migawce, od tego czasu aparat leży nieużywany, mam już inny nowszy model. Aparat był rzadko używany, głównie jako zapasowy. Trafia z jasnymi stałkami tam gdzie trzeba. Matryca nie wymaga czyszczenia. W komplecie to co na zdjęciu: pasek, ładowarka, akumulator, kable, instrukcja niemiecka, wydruk z serwisu z przebiegiem i dorzucam gratis kartę Sandisk 4GB."
napiszcie co sądzicie. z góry dzięki
nic nie sadze bo nie wiem o co chodzi
Pokaż nam tę aukcję w oryginale, to obejrzymy zdjęcia i opis i wtedy ocenimy :)
zapewne chodzi o to :
Canon 5d, przebieg 6.105 tyś zdjęć, jak NOWY (3913613592) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
jak dla mnie nic w niej podejrzanego nie ma - po prostu ładna niewytarta piątka :)
Puszka w sumie niezła jak na swoje lata ale na chwilę obecną za 5D więcej jak 2000zł bym nie dał.
To pokaz lepsza puszke ponizej 2700
Gość wystawia 2sztuki : tą o której piszecie i drugie 5d z większym przebiegiem.
Zwróćcie uwagę na śruby w body. Według mnie w obu naruszone i był otwierany.
Tylko pytanie dlaczego?
Fakt, też mam inny wygląd tego plastiku wewnątrz bagnetu, ale z aukcją chyba wszystko ok. Zwłaszcza, że jest możliwość odbioru osobistego.
Szukałem w kilku miejscach, i nie widziałem puszki z takim przebiegiem za około 2000. Ostrożnie podchodzę do super okazji, a ta cena nie wydaje się podejrzana. A można brać ta druga?
Nie warto, bo na foto nie wyglądają jakoś rewelacyjnie. Poza tym za te pieniądze, to można przebierać w ofertach. Zobacz tez naszą giełdę, tam były jakieś egzemplarze wystawione.
Co sądzicie o tej aukcji ??
Canon Speedlite 580EX II (3923776688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Cena kusząca, opis też, ale...
Na maila z prośbą o zdjęcia dostałem odpowiedź, że nie chce mu się wyciągać wszystkiego do zdjęć, oraz że myślał, że zdjęcia są wystarczająco dobrej jakości...
A na dobrą lampę w rozsądnej cenie "choruję" już jakiś czas ;-)
nie allegro co prawda ale można się pośmiać, ciekawe czy wystawiający te ogłoszenia naprawdę liczy na to że ktos jest aż tak głupi...
GIEŁDA FOTOGRAFICZNA - aparaty fotograficzne
oczywiście trzymamy się z daleka od takich prostackich oszustw
brak możliwości odbioru osobistego, brak jakiejkolwiek odpowiedzi na zadawane przez formularz allegro pytania...
niby wszystko wydaje się być OK ale pomimo to moja lampka ostrzegawcza ma kolor żółty
Canon EOS 1-Ds Mark III STAN BDB/IDEAL BODY !!!!!! (3923614154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Taki sam znalazłem tutaj: Canon EOS 1DS Mark III 21 1 MP Digital SLR Camera Black Body Only 013803079265 | eBay
Faktycznie, to są dokładnie te same zdjęcia aparatu. Dziwi jedynie fakt, że na Alle... wystawia aukcję osoba która ma wzorowe konto oceniane na 5.
Też się zdziwiłem, trzeba być jednak czujnym :), tą aukcję znalazłem przypadkowo.