Witam :)
Zarejestrowałam się jakiś czas temu, ale jeszcze nie było czasu przejrzeć dogłębniej i ogarnąć forum.
Czas najwyższy, pozdrawiam :)
Wersja do druku
Zarejestrowałam się jakiś czas temu, ale jeszcze nie było czasu przejrzeć dogłębniej i ogarnąć forum.
Czas najwyższy, pozdrawiam :)
Witam wszystkich serdecznie :)
Witam.
Moja przygoda z fotografią rozpoczęła się 5 lat temu. Pierwsza lustrzanka jaką mi powierzono to N D70. Prywatnie od roku jestem użytkownikiem Canona 40D. Na razie skromnie jeśli chodzi o szklarnię, bo C24-85 f/3,5-4,5 i C50 f/1,8 mk II.
Jednak przede mną większe wydatki i to forum jest mi bardzo pomocne (z pewną dozą zamętu w głowie).
Dzień dobry część i czołem :)
Witam wszystkich na forum:)
Skromne witam + pozdrowionka dla wszystkich :)
Witam wszystkich.
Studiuję informatykę, jestem z Mogilna, aktualnie w Poznaniu.
Zaczynałem od Zenita, Potem rok z pożyczonym EOS 1000.
Teraz własny EOS 300D, szkiełka od zenita (nieśmiertelny helion + jakiś zoom 80-200), kit w drodze ;)
Witam i pozdrawiam.....
Witam
Od kilku lat okazjonalnie zaglądałem na forum (obecnie trochę częściej) i musze przyznać że forum trzyma poziom. Tak ze strony merytorycznej jaki i kultury wypowiedzi, czy wzajemnej życzliwości użytkowników. Najwyższa pora zarejestrować się ;-).
Pozdrawiam Elmo
witam i pozdrawiam z Trójmiasta.
Witojcie =)
Jestem studentem Akademii morskiej w Gdyni. Moja przygoda z fotografią zaczeła sie kilka lat temu od panasonica Fz30, po licznych wzlotach i upadkach, oraz twardej nauce na własnych błędach dorosłem już(chyba ;p ) mentalenie i finansowo do zakupu pierwszej lustrzanki... no i stalo sie... po licznych rozsterkach miedzy wyborem systemu(nikon vs canon) zakochałem sie w Canonie 20D na którego to poluje, aby zastapił mi wysłuzonego już fz30. Tyle narazie o mnie zeby to ludzi niezanudzić ;p
pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego światła =)
Witam witam - kPinek knociarz wielkopolski :)
Witam,
forum przeglądam od prawie roku, ale dopiero teraz (zakup 40D) zacznę brać czynny udział, tzn mam nadzieję :)
Pozdrawiam
Michał (Djinn) - Kraków
Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów
przybyłem w poszukiwaniu nowego systemu dla siebie, po ostatnich tragediach finansowych u konkurencji
Pozdrawiam
Cześć WSZYSTKIM :).
Canonierem jestem od 8 miesięcy, wcześniej był Zenit, Olympus- OK, tyle o mnie :-D.
Pozdrawiam.
PS- to mój pierwszy post.
Czołem
To ma być post powitalny, ale oprócz "Zdrastwujtie" wypadałoby coś nagryzmolić o sobie.
Pracuję na uczelni, fotografuje już naprawdę dłuuugo, chociaż to zawsze było "zrywami".
Zacząłem na aparacie Exacta, którą dostałem od ojca jak miałem z 10 lat. Miałem światłomierz, wielką, starą skórzaną torbę fotograficzną (wtedy wydawała mi się naprawdę wielka). Aparat miał oryginalny wizjer, patrzyło się z góry, a wszyscy moi kumple mieli ze mnie wyśmienitą polewkę. Potem był Zenit 12XP i jego niesamowity wbudowany wewnętrzny światłomierz (bajer!)... a potem dłuuugo nic (mały kompakcik Canona PRIMA 28).
W 2006 zdecydowałem się na pierwszą lustrzankę cyfrową (350D) i potem już samo poszło. Fotografuję obecnie 40D + Tamron 17-50 f2.8 + Tamron 28-75 f2.8 + 580EXII.
Szczególnie lubię fotografować nocą miasto, krajobrazy, płynącą wodę, "industrialne" detale i moją narzeczoną ;-)
Mam chrapkę na EF-S 10-22. Tak, wiem jestem mało oryginalny. Połowa tego forum ma na niego ochotę.
Pozdrawiam
Witam!
Mam na imię Dominik. Fotografuję od dobrych kilku lat. Zaczynałem od zwykłego w pełni automatycznego cyfraka Jenoptik JD 3.1 exclusiv.
Jednak po około 1,5 roku użytkowania Jenoptika przeszedłem na Canona PS A620, którego mam do dzisiaj. Do tego Canona dokupiłem tulejkę 58 mm oraz filtr UV Super HMC HOYA 58mm wraz z dekielkiem (też HOYA). Posiadam też statyw VELBON CX-460.
Pozdrawiam
Dominik
Dopiero teraz tu dotarłem:shock: - na żywo 15 lat wcześniej - może po pewnym czasie zatrą się ślady ile to postów nasmarowałem przed formalnym przywitaniem albo rejestry ulegną przedawnieniu?;)
Witajcie starsi i nowsi Forumowicze!:-D
CV - wersja skrócona:
wiek: aby było niezależnie od roku czytania tego postu - rocznik '76.
usc: tak, zwiedzałem osobiście razem z eskortą, tj. żonaty, śliczna córeczka i plany na więcej, ale edytować tego w przyszłości nie będę, chyba że zostanę mod-em:mrgreen:
zawód: architekt, w służbie czynnej
miejsce służby: zasadniczo Wrocław, wcześniej Białystok, a ogólniej tam, gdzie zaniosą zlecenia.
sprzęt: od czasów nieśmiertelnego Zenita 12XP to Canon: analogowo, kompaktowo i cyfrowo:) W międzyczasie różne inne zabawki, najczęściej nie moje.
wizja: na budownictwie i ...(czymkolwiek innym) każdy Polak się zna, więc - fotoamator, i tak pewnie zostanie;)
Dzien dobry.
Pisalem juz cos chyba na tym forum, ale dopiero teraz stalem sie Canoniarzem. Mam EOSa 1DmkIIN z 24-70 i 80-200 i robie nim zdjecia tylko wtedy, kiedy naprawde musze. To chyba dosyc oryginalne, nieprawdaz?
Witam,
właśnie się zapisałem.:-D
Fotki robię od wieków (pierwsze aparaty to Start66, Smiena8 później przyszła pora na Practikę XL, a po paru latach Minolta )
Canona kupiłem pół roku temu, była promocja Nikona D60 plus obiektyw 70-200, pojechałem i wróciłem z 450D,nie żałuję. Następny spontaniczny krok był gorszy, dokupiłem SIGMę 18-200 ( w październiku a w grudniu pojawił się Canon 18-200 i do tego taniej), a SIGMA nie ostrzy,serwis w Gdańsku a ja nie mogę się zdecydować na wysłanie tam szkła i aparatu więc żałuję. Następne szkło to będzie Canon i do tego jasny.
I to by było na tyle w ramach przedstawiania.:lol:
Witam!
Po przygodach z róznymi bagnetami, przyszedł czas na na ten zdaje się właściwy i mam nadzieję docelowy.
CB pomogło mi skompletować zestaw startowy ;)
Pozdrowienia dla zacnego grona userów.
Wita Greg z Wrocławia.
Moja przygoda z fotografią jest niewielka:
zaczynałem od zenita ze standardowym obiektywem + telekonwerter x2 ;) i zdjeciami czarnobiałymi. Wtedy marzyłem o czymś w okolicach 300.
Poźniej cyfrówka olympus C-750 ale za bardzo mnie nie wkręciła....(może dlatego że dostałem go w prezencie, nie bardzo o tym marząc, ale prezent wspaniały)
Teraz noszę się z zakupem Canona ze znacznie większą motywacją już na starcie Przyznam, że wybór obiektywu to dla mnie bardzo trudna sprawa :(
Miotam się między T 17-50, C 28-135, KIT + C 70-300 etc...
Jednak jest to bardzo drogie hobby, ale chyba nie to jest tu najważniejsze...
W młodości pasją moją była astronomia i zrobienie zdjęcia wyraźnego księżyca (z jakimś większym kraterem) to by było coś! Również jak patrzę na fotki z 70-300 różnych zwierzątek etc to po prostu wpadam w zachwyt. Jednak realistycznie dość często będę jednak fotografował ludzi (ale raczej nie jakieś duże grupy) przyrode, krajobrazy, architekturę. Myślę również o fotografii sportu (jakieś szybkie maszyny, samoloty :D)
i fotografii dla ludzi oraz na potrzeby serwisów www.
Tak na chwilę obecną wygląda moja osoba ;)
Jestem już jakiś czas zarejestrowany tu na forum, ale dziś zmieniłem system na C* więc chciałbym się przywitać.
Pozdrawiam,
Kuba.
witam sie i ja
juz wciagnieta mocno w sidla fotografii :) pare lat robilam zdjecia z Fuji a teraz przerzucilam sie na canona 40D . powiem roznica wielka, teraz tylko placz i zgrzytanie jak trzeba cos dokupic :) pasja zarazil mnie brat-maniak na 100% , mamy swoje strony na flickr i zarzucamy sie nowosciami. teraz organizuje sobie obiektywy, lampy-na ile budzet pozwala , modele poki co domowi
szkoda tylko ,ze czasu tak malo jest na to hobby-bo wdzieczne ale bardzoo wymagajace
Forum jest dobrze zorganizowane, brawa dla Adminow i Modow :)
Witam Kanionierów :)
Ja przygodę z fotografią zacząłem w roku 2004, na początku była małpka A85, w zeszłym roku udało mi się kupić 40D wraz z Tamronem 17-50.
Na początku forum przeglądałem biernie, teraz mam nadzieję się uaktywnić w dyskusji ;)
Sześć:)
Najbardziej interesuje mnie portret, street i fotografia ślubna.
siema, czytam forum od dawna, zapisalem sie niedawno, odezwalem sie dzisiaj. canony od zawsze - g2, ixus, 400d, teraz szukam czegos z x0d - 30 lub 20, fotografuje dla frajdy i turystycznie. pozdro.
Witam! Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników forum!
zarejestrowalem sie 100lat temu, ale dopiero dziś cos napisze ;]
Aktualnie mieszkam w Koszalinie, wkrotce przenosze sie do trojmiasta.
interesuje się portretem, oraz fotografią miasta.
Za jakis czas planuje rozpoczecie przygody z fotografią ślubną, zapraszam na moja strone www
Pozdrawiam!
Witam Szanowanych Canonierów... i pozdrawiam
czesc test zdjecia
Hej,
od dluzszego czasu wpadam na forum i podczytuje. W zeszlym roku kupilem 40D i niedawno 24-105L i nieco mocniej sie wkrecam, wiec sila rzeczy pewnie bede sie tu (na CB) wymadrzal ;)
I ja się grzecznie przywitam ;)
Tak jak wielu innych zrobiłem to wcześniej w innym miejscu :( Naprawiam więc swój błąd...
Jestem głównie czytaczem - za to mocno wkręconym ;)
Dzięki Wam za to wszystko czego się z naszego forum już dowiedziałem.
Pozdrawiam canonierów :)
To i ja się przywitam w odpowiednim do tego wątku. :)
Fotografią mnie zaraził tata, to było jakieś 5 lat temu. ;) Skutecznie i coraz bardziej się to we mnie pogłębia, już samoczynnie. ;)
Póki co się wkręcam w forum, czyli mało piszę, ale wiele już się dowiedziałem. :)
Jestem spod Częstochowy, ale aktualnie (studia) znaczną większość czasu spędzam w Poznaniu.
Pozdrawiam! :)
Cześć, nazywam się Andrzej, fotografią interesowałem się od dziecka (tata miał Zenita, chyba sporo osób zostało zarażone tym bakcylem przez swojego tatę), dotychczas pstrykałem fotki Olympusem 5060WZ.
Kilka dni temu kupiłem Canona 500D, rozpoczynając swoją przygodę z lustrzankami :)
Witam na forum !
Cześć!
Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności zamieszkujących i fotografujących na Zielonej Wyspie.
Skoro czytam i czytam i czytam forum od "jakiegoś" czasu, to pomyślałem że warto się w końcu przywitać :)
Pozdrawiam!
Witam, jestem Piotrek i pozdrawiam wszystkich.
(Mam nadzieje że za sprzęt w stopce nie wylecę z forum :-P).
witam :-D
Forum czytam od dawna, daje mi czasem do myślenia nad tym co pstrykam i ułatwia pozbycie się zbędnych $ z kieszeni :D
Dzięki :)
Witam i pozdrawiam i żałuję że tak późno odkryłem CB.
Dawniej A70, od 1,5 roku 400d + 28-135 is usm.
Witam,zarejestrowałem się już jakiś czas temu,przeczytałem wiele tematów,które pomogły mi rozwiązać moje problemy w zasadzie bez konieczności rozpoczynania nowego wątku ;)
ale czas zacząć się odzywać.
Witam
jestem nowym uzytkownikiem Canona. Moj wybor padl na A590 IS.
Wczesniej mialem Olympusa C220 i okazyjnie robilem zdjecia Sony DSC-H5.
:)
Czytam forum już od kilku miesięcy. Świetne forum, wielu fachowców i jeszcze więcej cennych informacji. Mam nadzieję, że dzięki zdobytej tutaj wiedzy oraz nabytemu doświadczeniu (świeżo nabyty Canon 50D ) kiedyś i ja będę mógł pomóc.
Pozdrawiam
Witam.
Pozdrawiam.
:-D
Witamy My razem z żoną Was podczytujemy
Jesteśmy posiadaczami Eosa 450d
a jak wiadomo apetyt rosnie wraz z jedzeniem ;)
idziemy czytać dalej ;)
Witam, jak mam trochę czasu to również czytam, czytam,czytam. Wiele interesujących wątków, kopalnia informacji i ciekawostek.pozdrawiam canonierów:)
Witam, Piotrek z Wawy, długa historia fotografowania ale żadnych osiągnięć :-(
Zaczynamy z bratem z fotografią imprezową - śluby, wesela, chciny, komunie i inne.
Jeśli ktoś z Was szuka taniego i dobrego fotografa z doświadczeniem a bez portfolio na swoją (lub znajomych) imprezę - proszę o info na pw.