mam wrażenie Sylwek, ze na 1 byłeś po prostu za nisko. Gdybyś chwycił więcej dołu ptaka to byłaby fajna scenka.
Wersja do druku
mam wrażenie Sylwek, ze na 1 byłeś po prostu za nisko. Gdybyś chwycił więcej dołu ptaka to byłaby fajna scenka.
na pewno bylby lepszy rezultat , nie zaprzeczam :) ale aparat byl ustawiony do galazki :) , teraz zmienic poziom statywu na wyzszy , to i ptaka juz nie bedzie , po co ja Ci to mowie :) sam doskonale wierz ile razy Ci ptactwo ucieklo :)mam nadzieje , ze jeszcze natrafi sie okazja zeby mu troche fotek zrobic :)
piękna sesja, najbardziej podoba mi się 2:-D
1 podoba mi sie jeden z moich gatunków ulubionych
3 kaczkowatyslepowron
Światło na tym zdjęciu jest powalające.
Nie wiedziałem nawet że ślepowrony macie w Ameryce, byłem przekonany że jest to gatunek afrykańsko-azjatycko-europejski.
Zdjęcia przednie szczególnie 1 (to czerwone oczko i ciepłe światło) i 3
kolejna seria , w samo poludnie:
4
5
6
dla mnie na wszystkich tych zdjęciach najgorsze jest właśnie światło. wyglądają jakbyś przyciemniał zdjęcia na -2EV mniej więcej, siłą rzeczy kolory są bure i przydymione i nawet przesadne dodanie saturacji tego nie ratuje.
Gdyby nie to, oraz bardzo głębokie cienie, to sytuacyjnie mogło być bardzo ciekawie. Ale nie jest..
Napisz Sylwek jak bardzo się pomyliłem :)
P.S> Zresztą, jak popatrzeć dokładnie, to na jedynce widać gdzie kończy sie cień ślepowrona ;)
Generalnie zgadzam się z Kubą acz mimo tych drobnych niedoskonałości jako laikowi mi sie podobają :)
Sylwester, obejrzałem ostatnie 12 stron i powiem - szacunek !!
Zdjęcia świetne, niektóre wybitne. Szkoda że nie numerujesz fotek, łatwiej byłoby je komentować.
W wolnej chwili będę musiał obejrzeć cały album
pzdr
na -1EV , a potem je rozjasnialem :) nie chcialem przepalic :)
kolejne
7
8
super, aż trudno wybrać najlepsze:-D
ostatnie bardzo ladne
Z calej serii slepowrona dla mnie #9 najlepszy:)
a ja powiem tylko tyle: to jest zbrodnia!
kurna Sylwek, jak możesz robić w takim miejscu takie foty! Kurna, zbierz się i bądź tam rankiem, z cudnym światełkiem. To zbrodnia ładować na takiej miejscówce foty w samo południe, przydymione, bez tonacji, z westernowskimi cieniami. Ja jestem na nie, bo to może i powinno być o niebo lepiej.
nic z tego :( , slonce wczesne nie wczesniej niz o 8 sie pokazuje , sa za mna drzewa ktore zaslaniaja slonce . sprawdzilem to juz kilka lat temu i tak ze wiem , ze ranki sa tam wykluczone
zdj 9 i 10 bylo focone o 9 20
11
12
pozatym one siedza na drzewie i sie wcale nie wychylaja , od czasu do czasu ktorys wyleci lowic , lub sobie postac , chcac miec zdjecia jakiejs akcji musze sie pogodzic ze swiatlem takim jakim mam :)
13
9 i 12 mnie "rozwaliły", super:D
14
15
16
17
18
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
19
cos EXTRA pt:
....................................RYBACY
super seria, a najlepsi są "rybacy":D
Nie tam żebym się czepiał, ale ja tam widzę wędkarza ;)
Rybacy to sieciami zaciągaja :mrgreen:
P.S.
Fotki są super.
15:!: mnie rozwaliło, lubię, co tam lubię, kocham dynamiczne kadry, one do mnie najbardziej przemawiają.
GRA-TU-LU-JE.:!:
[QUOTE=orte;480341]Nie tam żebym się czepiał, ale ja tam widzę wędkarza ;)
Rybacy to sieciami zaciągaja :mrgreen:
no to ja widzę dwóch wędkarzy jeden ma wędkę w dziobie
rybacy ach rybacy -gratulacje zajefajna fota
pozdrawiam
czlowiek ryby lowi , slepowron ryby lowki , wiec sa rybacy , tak mi jakos przypasowalo :)
Bo pasuje, ale brać wedkarska w naszym kraju jakoś się bulwersuje jak nazwac ich rybakami.. to prawie tak jakbyś nazwał szkota czy irlandczyka anglikiem dlatego że w anglii mieszka ;)
Ostatnie najciekawsze.. reszta też ok, ale już jesteś na tym poziomie że żeby się zachwycać musisz się wysilić ;) bo twoja poprzeczka wysoko już wisi ;)
Sporo czasu porównywałem to fotografowanie z Kubą, aby wyrobić sobie pogląd na to, co mi bardziej odpowiada, ale tylko mnie.
UFF wspaniałe, uchwycenie nie tylko obiektu, ale także zaakcentowanie scenerii, motywów otoczenia.
Sam już nie wiem, które lepsze.
Inne.
PS. Miałem tego nie pisać, ale niech tam, wolę jednak takie, zresztą zależy którą fotkę porównywałem.
Sylwek czy to juz z nowego szkla ?
chyba tak,
góra za ciasno
tak , nowe szklo :)
2
15, 18 i to ostatnie super foty:) Ile czasu spędzasz w tych bagnach w oczekiwaniu za takimi ujęciami?:)
ostatnio dlugo nic nie focilem , a tak to kazdy wolny dzien od pracy poswiecalem fotografii :)
3
bardzo ładnie, tylko:
- wyprostuj bo leci w prawo
- popracuj nad balansem bieli, bo jest okrutnie zielono
tak btw, Sylwester mam wielką prośbę: szkło masz i puchę jak trzeba. Wygospodaruj więcej czasu i pokaz jakieś inne gatunki. Ja wiem, że te ślepowrony są świetne, i że masz je na dłoni - ale w USA jest taka masa fantastycznych gatunków! Brakuje mi różnorodności. Wiem, że brakuje ci czasu, praca itd, ale ja czekam na wypracowane foty gdzie nie będę miał wrażenia, że w kółko oglądam to samo ;) . To tak z sympatii piszę :)
baaaaaaaa , z wygospodarowaniem dobrze czasu , to jest DUZYproblem i ja juz go nie zmienie , brajk samoch bardzo duzo robi , foce to co mam w kolo siebie , a dalsze wyprawy to juz jest problem :(
mimo wszystko liczę na to :)
fotki 2 i 3 "rozwaliły mnie":grin: suuuuper
A jakie masz to "nowe" szkło?
a 500 mn canona :)
No to gratuluję udanego zakupu :)
dzieki :)
akrobata :)
szkoda, że ten akrobata jest od tyłu:grin:
i bez głowy
Przepiękne! Nic mi nie przeszkadza, że od tyłu i bez głowy, bo resztę bez trudu widzę jak zamknę oczy. Świetny moment, świetne naświetlenie, ekspozycja, głębia..
Gratuluję i zdjęcia, i spotkania!
troche glowy
Wiem :arrow: Fotografia to nie wyścigi, ale zawsze szukam wzorców, porównywanie do innych kadrów o tej samej tematyce.
Tak "przeskakuję" na wątek Kuby i Twój i sam nie wiem, w każdym wypadku inaczej i aksjomat :arrow: pięknie.
dalej słabo. Sylwek, przecież dobrze wiesz że mamy setki zdjęć prawie dobrych lub niemalże perfekcyjnych. Ale małe coś sprawia, że ich nie pokazujemy. Coś sprawia, że mamy wysublimowany gust, wymagania i unikamy publikowania zdjęć na siłę - dlaczego więc cię to tak kusi? Czekam na dobre zdjęcia :)