Odp: 7d mk2 zaprezentowany
Super hiper AF i szybkość to nie wszystko, myślę że Canon ładuje takie ficzery bo to dobrze na papierze wygląda. Obraz z puszki jest w pewnym sensie niemierzalny.
Swego czasu miałem 5d c i 7d. Przyrodę fotografowałem z powodzeniem 5dc kiedy siódemka w plecaku była. To jest niepojęte żeby niby profesjonalny aparat dawał jakość zdjęć kompaktu (nie wliczając w to tych z matrycami sony bo one są lepsze)
Fajny bo;
- solidny
- szybki
- mocno personalizowalny
- ma AF servo przy filmowaniu
Ciekaw jestem;
- jak wygląda spraw z wizjerem/ podświetleniem czy poprawili w stosunku do 7d/ 5d3
- jak wygląda wysokie ISO i DR
Moim zdaniem Canon powinien skonsolidować APS-C z FF, już najwyższa pora. Starczyły by dwa semi-profi body, np z opcją cropa jak to ma miejsce u Nikona.
A dlaczego ma być tak jak u Nikona ?
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
Moim zdaniem Canon powinien skonsolidować APS-C z FF, już najwyższa pora. Starczyły by dwa semi-profi body, np z opcją cropa jak to ma miejsce u Nikona.
A po co?
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemasl1985
.... To jest niepojęte żeby niby profesjonalny aparat dawał jakość zdjęć kompaktu (nie wliczając w to tych z matrycami sony bo one są lepsze)
Canon 7D nigdy nie był profesjonalną lustrzanką.
Co najwyżej był aparatem używanym przez zawodowych fotografów.
Seria pro zaczyna się od 5D. Canon nie produkuje lustrzanek aps-c w segmencie profesjonalnym. I to powinno już wystarczyć wszystkim zwolennikom dobrego obrazka z gęstych małych sensorów.
W celu polepszenia jakości zdjęć przejście na FF jest nieuniknione. Albowiem od 36x24mm wszystko się zaczęło - pierwsze aparaty Canon EOS :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Żeby było uczciwie.
Ale co ma być "uczciwie"?
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Canon 7D nigdy nie był profesjonalną lustrzanką.
Co najwyżej był aparatem używanym przez zawodowych fotografów.
Seria pro zaczyna się od 5D. Canon nie produkuje lustrzanek aps-c w segmencie profesjonalnym. I to powinno już wystarczyć wszystkim zwolennikom dobrego obrazka z gęstych małych sensorów.
W celu polepszenia jakości zdjęć przejście na FF jest nieuniknione. Albowiem od 36x24mm wszystko się zaczęło - pierwsze aparaty Canon EOS :).
Zgodnie z aktualnym pozycjonowaniem Canon'a korpus 7DMkII umieszczony jest w grupie "dla entuzjastów" (6D również), w grupie "dla profesjonalistów" tylko trzy puszki, reszta to puszki dla amatorów.
Z dwojga "złego" wolałbym 6D.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale co ma być "uczciwie"?
Po równo. Pełna klatka dla każdego (nawet dla u4/3 i Nikon 1!).