Kurde nie wiem :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Tak wogóle to termin Wasia też mi jest obcy :lol: tak palnąłem mając na myśli Rosjan :lol:
So, what does it mean, mate? ;)
Wersja do druku
Kurde nie wiem :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Tak wogóle to termin Wasia też mi jest obcy :lol: tak palnąłem mając na myśli Rosjan :lol:
So, what does it mean, mate? ;)
http://canon-board.info/showthread.php?p=18007
Albo wrzuc w googlu "Wasiaware" .
bycmoze przeoczyliscie, lub ja przeoczylem w tym poscie, ale jest jeszcze jedna gigantyczna ;) poprawka
self timer 10s
self timer 2s + mirror lockup (c.fn 12-1)
wiec nie trzeba bedzie biegac po menu tylko wcisnac jeden przycisk i przekrecic koleczkiem :)
Akustyk sie ucieszy ;)Cytat:
Zamieszczone przez eMILz
heh, poprawka... softowa :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez eMILz
no mowa... :)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
z checia bym sobie 30D sprawil... jak bede mial wolna kase.
tak zupelnie serio, to te kilka zmian w stosunku do 20D zrobilo nagle fajny, funkcjonalny aparat. z punktu widzenia posiadacza 10D ta nowa zabawka jest swietnym upgradem utylitarnym. duzo szybsze zapisy i odczyty + duzy telewizorek robia z tego narzedzie pozwalajace na swietny kontakt z fotografowanymi osobami (coby nie mowic, w 10D nie jest to idealne). roznorakie fotograficzne "ficzery", choc nie sa ogromnym krokiem naprzod, mocno poprawiaja komfort. spota mi bardzo brakuje w 10D, ISO w wizjerze jest bardzo przydatne (z reguly pamietam ile mam ustawione, ale wole miec pewnosc. i zabezpieczenie na przypadki poza regula), a to MLU w cfn-ach tez fajna rzecz. i wreszcie histogram RGB, ktory dla fotografa naswietlajacego w punkt jest niewiarygodnie wygodny
jeszcze tylko drabinka korekty ekspozycji na 3 dzialki (do wygodnego pomiaru strefowego na sniegu i wygodniejszego oslabiania blysku) i ja jestem all smiles. no, do kompletu jeszcze jakas dobra 13-tka i laskawe oko zony :)
To w 20d tego nie było? Jak włączyło się MLU to we wszystkich trybach (single, cont, selftimer) działało?
Zaraz zaraz.. ale z tego co pamietam w 10D przy wlaczeniu MLU self-timer przelaczal sie na 2s?
dobrze pamietasz.Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
ale MLU bylo tez wtedy z automatu przypisane tez do single i continuous. wk... niemozebnie, gdy zapomnialo sie wylaczyc MLU i probowalo "lapac" szybkie sceny
a teraz, jesli dobrze rozumiem, jest to tylko zwiazanie MLU z self-timerem. nie majace wplywu na pozostale tryby strzelania
A tak swoja droga - 300D i 30D
http://members.iinet.net.au/~diamon/shutter.mp3 .. dla onanistow i audiofili ;)