Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
ja pierniczę.. właśnie odkryłem coś takiego jak "AF point activation area" w CFn.. czemu u licha domyślnie jest to wyłączone?! AF od razu dostał skrzydeł...
Ale to ma tylko wpływ na Ai servo z tego co się orientuje:)
musiałbym jeszcze sprawdzić, ale wczoraj na one shot w pokoju ze światłem żarowym celowałem na przedmiot w cieniu i bez tej funkcji Tamron ustawił ostrość w niecałą sekundę, a po włączeniu funkcji ustawił ostrość niemal błyskawicznie
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
ja pierniczę.. właśnie odkryłem coś takiego jak "AF point activation area" w CFn.. czemu u licha domyślnie jest to wyłączone?! AF od razu dostał skrzydeł...
jest wyłączone, bo "powiększa" punkt AF i może ustawić w innym miejscu niż chciałeś
dodatkowe czujniki nie są oznaczone w wizjerze
eee bez przesady.. od dziś będę tego używał :) ciekawe czy tym razem da radę sfocić głowę biegnącego w moją stronę psa :D zawsze mi wychodził w takim przypadku ostry ogon...
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
musiałbym jeszcze sprawdzić, ale wczoraj na one shot w pokoju ze światłem żarowym celowałem na przedmiot w cieniu i bez tej funkcji Tamron ustawił ostrość w niecałą sekundę, a po włączeniu funkcji ustawił ostrość niemal błyskawicznie
Być może nie mam racji..:) Opcja włączona- przetestujemy. Problem może być na dalsze odległości kiedy ustawiamy na cos wielkości punktu AF
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Opcje dwie, standard i expanded. Miałeś na ta pierwszą?
Ja mam na stałe włączone expanded i w sumie piątka trafia zawsze tam gdzie chcę. Nawet ptaki przez gałęzie jak tu:
https://www.dropbox.com/s/04oaiztfrn...0-IMG_6679.jpg
To są czujniki wspomagające umieszczone mniej więcej ukośnie.
Tak to dokładnie wygląda:
ja od poczatku mam wlaczone :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
haze
One działają tylko w Servo...
A to ciekawe, bo w white paper napisano inaczej (owszem wzmianka o AI Servo jest myląca).