kitowy obiektyw tak ma
w jakimś teście, sony R1 wygrał ze wszystkimi lustrzankami w których można bylo wymieniać obiektywy, a testowali je na kitach
Wersja do druku
kitowy obiektyw tak ma
w jakimś teście, sony R1 wygrał ze wszystkimi lustrzankami w których można bylo wymieniać obiektywy, a testowali je na kitach
LOL, moze Ty juz nie czytaj wiecej testow ;) :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez piksel
Bez przesady. Tamte poprzednie jakoś umiałeś lepiej wyostrzyć :) Ale jak widzę w exifie miałeś dużą dziurę na przysłonie to i mała GO Ci wyszła. Czyli co uważasz, że już szumi Ci dobrze i temat zamykamy ?Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Jakie poprzednie?! ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Shadow
Mikrofalowka nie uciekala, to ostrosc zlapalem gdzie chcialem, poza tym robilem ja chyba kitem, wiec tam trudno o jakas GO.
Ta fote robilem 100-300, wiec musialem na pelnej dziurze po to, by zlapac sporo swiatla, a dwa, by wlasnie byla jakas GO ;-)
A, ze poszla nie tam gdzie trzeba - no coz, inaczej nie potrafie (jeszcze) ;-)
Szumy sa jakie sa, w dzien znikome, przy swietle duze, tego ani ja ani Wy nie zmienicie :)
Z ostrością to wiadomo w czym rzecz. Tak sobie tylko żartuję, ale co z szumami ? Widziałeś zdjęcia innego forumowicza i szumy są minimalne. A u Ciebie to istny szumofon. Moja technologicznie starsza "dzieciątka" nawet tak nie ma. Testy na dpreview jasno to ukazują. Czy dalej będziesz twierdził, że wizyta na Żytniej nie jest potrzebna ?
A szumy z mojego 350d też na Żytnią? Sample wycinki wstawiłam kilka(naście?) postów wyżej. Już nic nie wiem:roll:Cytat:
Zamieszczone przez Shadow
Tokinka masz chwile ? To ustaw ręcznie WB i ponów testy. moim zdaniem powinno być sporo lepiej
Witam. Proponuję poczytanie tego artykułu:
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/a...ar_134979.html
Oczywiście to czysta teoria na temat zastosowanych matryc w 350D i D50.
Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Mówisz i masz:mrgreen:
Pogoda ostatnio taka marna, że zamiast zdjęcia robić, strzelam foty testowe (które jednych wkurzają, innych cieszą a mnie samą we frustrację wpędzają). No ale w przeciwnym razie mogę zapomnieć (w oczekiwaniu na światło:evil: ) gdzie się spust migawki naciska;)
ISO 1600 auto WB wycinek 1:1
ISO 1600 ręcznie WB ustawiony na podstawie wzorca białej karty:
Szkoda że nie jest to idealnie ten sam wycinek, no ale to juz moja nieuwaga. Kolory oczywiście lepsze przy białej karcie ale tez minimalnie możnaby oczekiwać więcej;)
Kami - coś Ci takie porównanie testowe daje, dodaje otuchy czy wręcz przeciwnie?
A reszta - moje szumy na Żytnią czy nie? A może reszta milczy, żeby sobie humoru nie psuć - wszak lepiej żyć w przekonaniu, że własny aparat na pewno nie szumi:rolleyes:
PS Vitez ma rację - na odbitkach 15x21 tej kolorpwej kaszki nie widać - zwłaszcza po odszumieniu.
Tak czy owak pozdrawiam wszystkich.
No i moja teoria chyba raczej upadła :evil: Dzięki wielkie TOKINka. A czy mi dodaje otuchy, czy raczej zniechęca ??? Hmmm...Trudno wziąłem na klatę fakt, że moja wymarzona 350tka nie jest taka idealna (he jak w życiu :) i w sumie to dobrze, że to wyszło teraz bo potem sam bym was zamęczał cropami przy ISO 1600 i z lamentem w głosie.