Odp: [maciek12ss] pierwsze fotki z lustra
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Próbujesz na krawędź łapać. Bo n czarną sukienkę w ciemności nie da rady. Musi być kontrast.
107 bardzo na tak. Ale za mocne kolory i obróbka.
109 przerysowałeś. Za krótka ogniskowa. Nie chwal się za bardzo tym kadrem.
110 też fajny kadr, ale znowu jakoś ciężko. może modelka powinna być bardziej bokiem?
113 za duży kontrast.
114 od czapy :P
Dziękuję za konstruktywną krytykę :) Wiem że z tą obróbką różnie mi wychodzi . po nocym roku spodziewam się przypływu gotówki więc będzie i monitor porządny skalibrowany i jakieś szkła . Co do kadrów to faktycznie nie urywają tyłka musze potrenować to jeszcze .. Fakt że chłodno było dziewczynie robiliśmy fotkę dwie i pod koc. Starałem się na szybko ustawiać i ją. Pomysłów mam pełną głowę . Tuż tuż zima śnieg wiec będzie coś bardziej na wesoło. Ale jeszcze w ten weekend może uda się wykrorzystać listopadową ponurą aurę tym razem z brunetką :D Czasu jest dużo zostaje trenować. jak by ktoś coś jeszcze chciał napisać to proszę bardzo . możecie jechać od góry do dołu , przyjmę na klatę wszystko i postaram się zastosować na następny raz do zaleceń
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Kiedyś był taki portal - niegrzeczni chłopcy, kompletnie ten krzyż mi osobiście nie pasuje do zdjęcia...
116. Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku :) A na podlasiu wiosna :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Kiedyś był taki portal - niegrzeczni chłopcy, kompletnie ten krzyż mi osobiście nie pasuje do zdjęcia...
A mnie wprost przeciwnie, nadaje zdjęciu treść. Mówi, coś w stylu "Twardzi faceci też kochają Pana Jezusa", przedstawia kontrast: "szorstki" wygląd zewnętrzny modela i... jego wewnętrzną "łagodność", zmusza do zastanowienia się... Generalnie podoba mi się... Widoczny w tle krzyż "przesunął bym" nieco powyżej czoła modela.
Wesołych Świąt :)
Zapomniałem dodać to autoportret :)
możesz pokazać 116 bez obróbki?
Niestety wywaliłem już rawa. Góra była przyciemniona w camera raw filtrem gradientowym. Wyciągnięte cienie i mocno pojechane suwakiem przejrzystość. Więc tylko camera raw w ps go nie dotykałem.
Iso 12800 też się czasami przydaje :)
117.
Przekopuję się przez forum po raz pierwszy i przejrzałem ten wątek, więc mogę napisać parę słów od siebie o całości skoro dotarłem już aż tu.
Bardzo fajnie widać było progress na zdjęciach zwierząt - z kolejnymi kadrami widać coraz większy wysiłek włożony w upolowanie zdjęcia. I wyobrażam sobie frajdę z chwycenia np. kadrów z sową ;) Obróbka, w tym dobór kolorów też z czasem coraz lepiej. Z innych spostrzeżeń, to rzucało mi się w oczy to kadrowanie centralne obiektów, ale tu na ostatnich zdjęciach już jest ciekawiej (tak od wakacji 2013 :P).
I jeszcze uwaga techniczna dot. forum, wrzucanie zdjęć przez imageshack wydaje się fatalnym pomysłem (ale to nie tylko na tym wątku). Zdjęcia sprzed kilku miesięcy się bardzo często już nie ładują - przez to mogłem przejrzeć już tylko kilka portretów, a zapowiadały się fajnie.