Odp: Jaki czytnik kart CF ??
Jeśli chodzi o USB 3.0 to polecam czytnik LEXARA.
Przy Sandiskach Extreme III działa praktycznie z pełną prędkością kart (28-30MB/s).
Jeśli chodzi o nowe Extreme (nie PRO tylko zwykłe) to teraz nie pamiętam dokładnie, ale mogę sprawdzić jak będzie ktoś zainteresowany.
andre_72 trudno cokolwiek powiedzieć bo opis taki dość standardowy. A w tej cenie są inne sprawdzone rozwiązania. Jeżeli kupisz i przetestujesz to podziel się efektami :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jaroslaw.majcher
Jeśli chodzi o USB 3.0 to polecam czytnik LEXARA.
Jeśli ma takie parametry jak piszesz, to byłbym zainteresowany. Gdzie go nabyłeś i jaka jest jego cena?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Jeśli ma takie parametry jak piszesz, to byłbym zainteresowany. Gdzie go nabyłeś i jaka jest jego cena?
kup sobie czytnik transcend TS-RDF8K na usb 3.0 mam go i polecam z czystym sumieniem będziesz zadowolony jest on zbudowany na chipie genesys logic 3220, które są uważane za najszybsze i najbardziej kompatybilne na rynku. Stosowane tylko w wybranych, markowych czytnikach, więc moim zdaniem i lexar oraz sandisk z nich korzysta. Dobrymi czytnikami które są oparte na tym układzie będzie delock 91719 i modecom cr-level3 na usb 3.0 oba. Transfery sa bardzo dobre, a cena nie wygórowana bo za 53 zł kupisz (mowa o transcend) i transfer będziesz miał ten sam co lexar czy sandisk, które są moim zdaniem przereklamowane i ponad 2 razy droższe więc nie warto a formatów więcej odczyta bo lexar tylko 2 formaty: cf i wszystkie typu sd czyli sd,sdhc,sdxc z uhs-1. Mam karte sandisk cf extreme 32 gb 60 MB/s jak i sandisk ultra 8 gb 30 MB/s i transfery deklarowane przez producenta osiągają z zapełnioną kartą. Transfery testowałem na różnych programach. Ja przegrywałem z karty zdjęcia raw+jpeg bo zawsze tak robie. A jak jest mniej plików na karcie okolo 200 to idzie transfer jak burza że nie zdąży sie ustabilizować.
LEXAR USB 3.0 jest nieco za drogi bo cena w granicach ok.150zł. Parametry ktore podają są praktycznie nie do sprawdzenia, bo taka karta x 600 też kosztuje sporo :(
Transcend TS-RDF8K wydaje się rozsądnym wyborem, ale gdzie go kupić ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
LEXAR USB 3.0 jest nieco za drogi bo cena w granicach ok.150zł. Parametry ktore podają są praktycznie nie do sprawdzenia, bo taka karta x 600 też kosztuje sporo :(
Transcend TS-RDF8K wydaje się rozsądnym wyborem, ale gdzie go kupić ???
czytnik ten kupowałem w morele.net. Najlepiej wpisz w google i w ceneo będziesz miał kilka sklepów,które go oferują i mają na magazynie. Nie warto przepłacać tak jak pisałem wyżej i we wcześniejszych moich postach bo będziesz miał ten sam transfer i za 2 razy mniej. Ja obecnie nie mam karty z odczytem 90 MB/s tylko 60 MB/s, ale jestem pewny że wyciągnie z niej wszystkie soki. Ktoś testował na karcie cf 600x i miał odczyt na tym poziomie czyli 90 MB/s. Pozdro