Gotman - musze pamietac o balansie bieli... ale dzięki za komentarz ;)
micles - PP? oho, oho to może jeszcze raz się kiedys spotkamy :D
Wersja do druku
Gotman - musze pamietac o balansie bieli... ale dzięki za komentarz ;)
micles - PP? oho, oho to może jeszcze raz się kiedys spotkamy :D
Jeśli robisz w RAW'ach [a mam nadzieję, że robisz] to wtedy nie ma najmniejszego problemu - bo przecież interpretacji kolorystycznej dokonujesz w konwerterze, a więc na kompie. W aparacie ustawiasz Auto WB i nim się nie przejmujesz :)
pozdrawiam
robię robię i właśnie muszę sobie zakodować, żeby zawsze pamiętać ustawić odpowiednio BB ;)
Następna osoba, co wprowadza nowy skrót do fotografii :D
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...j+w+Google&lr=
Nie działa! :D
micles nie czepiaj sie.. po porstu nie chciało mi sie pisać " balans bieli"...
Zagadka rozwikłana! A właśnie się tak zastanawiałem, bo B leży dość daleko od W na klawiaturze.
To teraz żeby nie było całkowitego OT :
co do serii z BigBandu : jak widzisz takie skiepszczone oświetlenie, to daj sobie spokój, bo sama pewnie zauważyłaś, że wyciąganie z takiego materiału jakiejś fotki jest dość trudne i męczące.
Drugie co, to starałbym się unikać reflektorów w kadrze, z tego co widać po 73, to na scenie nie było ich za dużo, a masz je na 80% zdjęć. Szkiełko męczy się AFem, a i nie wygląda to zbyt atrakcyjnie.
Muszę natomiast pochwalić za BW. Nie jest to mungo'we BW, ale jest dobre.
I na koniec : nie popadaj w "zwykłą" fotoreporterkę, bo z niej tak łatwo nie wyjdziesz (wiem z autopsji :D)
na koncercie byłam, gdyż mój brat tam gral i mnie o to poprosił ;) jak reporterka to ewentualnie ślubna, sportowa bądź koncerty...
Nie komentuję zdjęć, bo są tacy co się lepiej znają i już chyba wszystko powiedzieli.
Dla mnie bomba.
Po bandzie podoba mi się postęp jakiego dokonałaś :)
dzięki MET :) ale powtarzam, dluga droga jeszcze przede mną...
tymczasem wrzucam jendo takie sobie zdjęcie Julianny :)
75.
stwierdzam, że KIT powoduje u mojego Canona error99.. ;/
Edit- zapomniałam odszumić, ale nie podmieniam