witam, to mój pierwszy post tutaj :)
nawet jeśli zbierze się większa liczba chętnych? w razie czego, jestem trzeci z Bydgoszczy.
Wersja do druku
Powiedział mi, że nie a szans, bo ksiądz prowadzący to szkolenie obecnie jeździ z biskupem na wizytacje i nie ma czasu. Jak się skończą wizytacje, to zrobią kurs - czyli około listopada.
Jak sie na samym wejsciu pojdzie do ksiedza prowadzaego msze to nie bedzie potrzebne zadne zezwolenie. Najzwazniejsze zeby pokazac plebanowi ze jest panem i wladca, w koncu to jego teren.
A cale to zamieszanie wynika z kasy ktorej chce sie nachlapac kosciol.
Witam,
czy ktos, kto byl na kursie dla fotografow w Krakowie moze mi lopatologicznie wytlumaczyc gdzie sie ten kurs odbywa - wiem, ze ul Sw. Marka 10 sala "Kordelianum". Nic mi to nie mowi bo kompletnie nie znam Krakowa - zwlaszcza sala "Kordelianum"? Czy ten kurs jest w jakims kosciele czy ta sala to cos innego?
I druga sprawa - czy ten kurs rzeczywiscie trwal 2 dni po 3 godz???
Dziekuje za informacje,
Pozdrawiam,
D.C.
Czasami bez "papierka" nic nie wskórasz - szczególnie na większych uroczystościach.
A co do zarzucanej przez Ciebie pazerności: gdyby tylko o to chodziło, to lepiej by wyszli na każdorazowej opłacie za focenie, np. 20 zł. Z ekonomicznego puktu widzenia opłata jednorazowa (tym bardziej że często jest to ofiara na np. dom samotnej matki itp.) nie jest opłacalna.
Uważam, że głównym założeniem kursu ma być wyeliminowanie niewłaściwego zachowania w kościele i poszanowanie uczuć innych (wszak nie każdy musi być katolikiem i znać obrządek). Co nie jest, niestety, jednoznaczne z właściwym zachowaniem osób po takich kursach.
Ja chętnie odbyłbym taki kurs dla innych wyznań i religii (np. judaizm, prawosławie, islam). Lepiej poznać zagadnienie, niż kogoś - nawet nieświadomie - urazić.
jako, że zależy mi na tym kursie, a jak widzę w bydgoszczy dopiero pod koniec roku będzie - podpowie ktoś może, gdzie w 'okolicach' we względnie krótkim czasie taki kurs będzie organizowany?
Witam wszystkich po długiej przerwie :)
I od razu sorki jeśli już było wcześniej ale naprawdę mam bardzo mało czasu żeby wszystko przeczytać
Chodzi mi o taki kurs w Trójmieście
Wie ktoś coś na ten temat? Kiedy najbliższy...itd.
Jutro robię pierwszy ślub w Gdyni (tylko kościół bo para młoda nie robi wesela) i stwierdziłem że poczytam sobie coś niecoś, a tu mnie zbiliście z tropu że trzeba mieć świstek!!
Please help
Pozdrawiam
[EDIT]
Znalazłem!
Tylko potrzebuję chętnych.
Odbywa się w parafii św. Maksymiliana Kolbe w Gdynia na Witominie (koszt ok.150 PLN)
Rozmawiałem ze znajomym księdzem z tej parafii i mówi że jak będą ludzie to się zrobi lipiec/sierpień
Więcej szczegółów podam później jak nie będę w pracy i będę mógł zadzwonić na spokojnie
Jak ktoś ma ochotę to dajcie znać i będę działał
Pozdrawiam