Witam,
Pierwsze trzy mi się bardzo podobają.
Ciekawy gatunek, rzadko się widzi zdjęcia.
kolejne mniej - coś mi z obróbką chyba nie leży, nie wiem co ale jakoś tak nie bardzo ...,
Pozdrawiam
PM
Wersja do druku
Witam,
Pierwsze trzy mi się bardzo podobają.
Ciekawy gatunek, rzadko się widzi zdjęcia.
kolejne mniej - coś mi z obróbką chyba nie leży, nie wiem co ale jakoś tak nie bardzo ...,
Pozdrawiam
PM
"Siedzę" w tej chwili w Lightroom i zerkam na wątek.
Kubaman Nie wiem czy u mnie występuje jakieś uczulenie, ale najpierw patrzę na oko (oczy) ptaka, jakby one były wskaźnikiem reszty.
Czy je „obrabiasz” w PS:?:, toż ten błysk w oku taki naturalny i te oczy w odróżnieniu od niektórych prezentowanych na forum modelek są widzące a nie martwe.
Waldek, wszystkie foty obrabiam w ps bo focę wyłącznie w raw i jakoś to muszę wywołać. Nie oznacza to jednak domalowywania czegokolwiek.
Bataliony - niestety, nie chciały się pokazać z tej najpiękniejszej strony
1)
2)
3)
i pierwsze z dwóch takich .. krajobrazowych ;)
4)
niebawem druga porcja.
Zapraszam.
Tak jak ja (TYLKO RAW:!: ), już zapomniałem, że można robić w JPG.
Przez moment nie podejrzewałem Ciebie że bawisz się w malarza, jedynie pomyślałem o dobrej obróbce (wywołaniu).
Zdjęcie 4 pokaż jak możesz tego chyba samca z bliska.
Ja nigdy nie będę fotografował ptaków, chyba jako element całości kadru, no chyba, że wlezie mi Orzeł Przedni w kadr.;-)
PS. Nie będę już pisał, że zdjęcia super, bo to norma.
Byłeś nad Biebrzą i nic nie mówiłeś? :(
Jedynka klasyczna ale fajna.
Ciekawie ubarwiony osobnik i przyjemna poza.
Na czwórce fajne kolory.
Reszta taka sobie,
Pozdr
PM
Tomek, głupio mi się było przyznać. Od niedawna mam nowy telefon i nie skopiowałem sobie kontaktów :/ Skapowałem się na miejscu, jak zabierałem się do dzwonienia..
P.S> Waldek , z czwórki się więcej nie wyciśnie, nie ma sensu tego katować
P.S2> pmc, mnie się podoba szczerze mówiąc najbardziej ten czmychający z rozdziawionym dziobem łęczaka w tle :)
część druga:
5
6
i drugie batalionowe "krajobrazowe" ;)
7)
O, to zwierze to fajne!