Przepoczwarzył się... :grin:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wersja do druku
Przepoczwarzył się... :grin:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Zakładać stowarzyszenie dla kwitka ? Hmm... Wasza wola, ale nie wiem czy długo wytrzymacie. Może marudzę ... No nie wiem, jak tam chceta.
Ciekawy pomysł z tą legitką - ja też się piszę :) Dane już na serwerze.
Troche mnie nie było w tym wątku, ale czas coś napisać. Zrobiłem identyfikator jako dopełnienie legitymacji. Skrót UAC to mniej więcej Użytkownicy Aparatów Canon :o . Chciałem aby plakietka była maksymalnie uniwersalna, a nie tylko związana z forum - chociaż jest na niej numer identyfikacjyny z Canon Board oraz korespondujący z nim kod paskowy (numer zakodowany w kodzie 39), nick, oraz real name. Na czerwonym pasku jak widać jest tez adres forum ;). Co do użycia loga Canona, to też poczytałem... użyć można, ale nie w taki sposób jak jest logo CB zrobione. Nie można loga Canona łączyć z czymś innym dlatego projekt wygląda tak jak widać.
Identyfikator może posiadać prostokatny otwór do zamocowania taśmy takiej jak tutaj (oczywiście bez tego przezroczystego holdera): http://www.mcard.com.pl/identyfikato...%20tasma_d.jpg lub też okrągły do takiego łańcuszka: http://www.mcard.com.pl/identyfikato...ncuszek_d2.jpg .
Z drugiej strony identyfikatora będzie prawdopodobnie to samo, więc nie trzeba się będzie martwic, zeby był widoczny front :mrgreen: .
Teraz kwestie techniczne... karty sa zadrukowane obustronnie w pełnym kolorze offsetem + personalizacja (czyli dane każdej osoby) metodą termosublimacji. Na offset potrzebujemy zamówić minimum 100 szt czystych kart (tj. zadrukowanych stałym motywem oprócz danych personalnych). Nie wiem czy udałoby nam sie tyle uzbierać. W przypadku 100 sztuk cena za jeden niespersonalizowany identyfikator to 4.04 zł + do każdego ID dodruk danych personalnych 3.10 zł za sztukę. Dodatkowo wycięcie otworka na smycz/tasiemkę kosztuje 0.10 zł, czyli razem 7.24 zł za gotową kartę. Łańcuszek o dł. 90cm kosztuje 2.28 zł netto (przy 100 szt.). Być może uda się wynegocjować mniejszą cenę za personalizację, ponieważ nie drukujemy tutaj kolorowego zdjęcia.
Druk termosublimacyjny można wykonać już od jednej sztuki, ale koszt byłby nie wiele mniejszy bo 6zł a jakość gorsza. IMO nie opłaca się robić takiej oszczędności.
Cieszyłbym się gdyby zebrało się nas 100 osób. To samo dotyczy legitek prasowych... na serwerze u Kuchatka jest w tej chwili 8 katalogów (słownie osiem :mrgreen: )... czy to już wszyscy? :mrgreen: .
No jak mogles zrobic identyfikator forum bez jego logo :D
A pisalem... Ech... :mrgreen:
Patrz wyżej na wyjaśnienia ;) ...
1. chciałem żeby ID było maksymalnie uniwersalne... chcesz mieć inne bardziej forumowe to zrób :razz:
2. nie mozna łączyć loga Canon z innymi elementami
3. podpisuje się pod projektem i mam go zlecać do wykonania i biore za niego odpowiedzialność również prawną
a takie jak zrobiłem się nie podoba? :? .
Juz Ci pisalen na priv, napisze tutaj...
Wyobrazasz sobie zeby Canon odwazyl sie wystapic przeciwko swojemu fanklubowi nawet jesli ten fanklub wykorzystal jego logo z jakims tam elementem? Przeciez to nie jest anty-canon, nie produkujemy nic co firmujemy ich logiem i nie czerpiemy z tego profitow. Gdzie tu sie dowalic?
Przeciez my jestesmy dla nich darmowa chodzaca reklama (zreszta dosyc skuteczna liczac teksty "anty-reszta swiata"). Poza tym jakie uniwersalne? Klub userow Canona bedzie uniwersalniejszy jak w logu bedzie C a nie Canon?
Zauwaz ze forum jakos dosyc dlugo juz stoi i jakos Canon nie kwapi sie zeby je zamykac czy scigac za logo... To nie apple ktore potrafi wyciac fanklub czy inicjatywe uzytkownikow jak mu cos tam nie po nosie...
Napis pod logiem Canona może być u każdej osoby inny w ramach personalizacji. Jaki sobie kto wymyśli "poziom zbałamucenia" :mrgreen: taki można nadrukować :wink: .
Ja flejma? No niech Ci bedzie...
Dziwia mnie tylko te twoje "ja sie boje, bo mnie canon bedzie scigal"... Zastanowiles sie za co Cie maja scigac? Za obwieszenie sie ich logo w formie "tak, mam canona i sie z tego ciesze bardzo i z duma go nosze"? LOL
nie wiem czemu ale nigdy jakos nie chciało mi sie wchodzić na ten wątek... a teraz wlazłem i uważam ze jest to super sprawa!! Jak najbardziej sie na to pisze!! Jak zrobie sobie zdjęcie to podesle razem z danymi. Ale najpierw będzie trzeba wybrac sie do fryzjera :D