w łazienkach niestety nie mogłem być.. ale zrobiłem onanistyczne
testy w pracy na przysłonach 1.8 2.2 2.8 :-)
Wersja do druku
Witam, kopiłem to szkiełko ;)
zapięty do 350D
przykładowa fota @1.8 [podostrzone po pomniejszeniu]
i crop[nie ruszany]
to są jpg prosto z puszki. Z czasem wrzucę więcej. pozdr
U mnie chyba jest deko ostrzej. Ale może masz brudne szkiełko w zegarku ;-)
Szkło jest bardzo dobre. Absolutnie warte swojej ceny. Wystarczająco ostre od f1.8, bardzo ostre domknięte. Bardzo dobry AF. Problem z kontrastem był już opisywany. Ale za to bardzo ładny bokeh. Idealnie sprawdza się w pomieszczeniach.
Generalnie to jest przez szybkę robione to może dlatego, pofoce więcej to coś wrzucę ;) a tak ogólnie to jestem zadowolony :), AF faktycznie baaaaaardzo szybki
Hejka
Mam pytanie do kogoś kto ma szkiełko..
Jak się sprawuje AF bo ostatnio walczyłem 40d z 50 f/1.8 w ciężkich warunkach imprezowych o ostre fotki w świetle zastanym. Niezbyt jasno i dużo ruchu.
Raczej się domyślacie jak bardzo się rozczarowałem wynikiem potyczki AF 50 z tym zadaniem :sad: . A nie wierzyłem jak ktoś pisał ze AF 50 to dno... dowiedziałem się jak działa jak postawiłem go pod wyzwaniem typu "wirująca w tańcu para" :mrgreen: ..Do tego trochę wąsko.
A pytanie - Czy się nie rozczaruję AF 28 1.8 ... Wprawdzie USM ale stara konstrukcja wiec myślę ze warto zapytać ("warto rozmawiać" :mrgreen: )
Pewnie jest w miarę szybki, a jak wygląda jego celność?
Jak wygląda to w porównaniu z AF np. takiego 24-105L ??
Drugie pytanie ? Czy kojarzycie który tip może dysponować tym słoikiem bo na allegro pustki. Albo jakieś inne pewne, a w miarę dostępne cenowo źródło
pozdrawiam
Napisz do Towersa pewnie ma to szkło.
AF wydaje mi się sporo wolniejszy od tego w 24-105 a samo szkło sporo gorsze od Canonowskiej 50mm 1,4... Mając 5d i 50mm nie chce się sięgać po 28mm...
50mm a 28mm na 5D to chyba na tyle rózne ogniskowe, by kryterium wyboru które zastosować nie było jakość? :D