A i jeszcze jedno jakie to szko ma taki ładny bokeh? bardzo mi się podobają nieostrości na tych zdjęciach.
Wersja do druku
A i jeszcze jedno jakie to szko ma taki ładny bokeh? bardzo mi się podobają nieostrości na tych zdjęciach.
Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Sliczne aberracje :twisted: . Ostrzezesz nas jakie to szkielko?
dlatego staram się szukać, jakiegoś kontekstu dla tych zdjeć ... Iluzji planowości, tchnąć troche życia w martwe scenerie. Inaczej wszystko jest troche "zieeef"Cytat:
Co do pozostałych to zacytuję słowa antonjo, które kiedyś (bardzo słusznie zresztą) wyraził o którejś mojej popełnionej serii: ". a to troche przypomina mi techniczną dokumentację przed rozbiórką ..."
Moją część pleneru z Jacem znajdziecie na mojej stonce :) A tak wogóle to industrialne klimaty w znanej mi stylistyce, zaczynają mnie nudzić. Trzeba wykombinować coś nowego :idea:
pozdro
pierwsze zdjecie to 135L a pozostale 3 to 35L, byl tez w uzyciu 17-40, ale to na innych zdjeciachCytat:
Zamieszczone przez perqsista
No tak, ja zawsze mam problemy z wyborem TYCH kilku zdjec, zreszta chyba nie tylko ja... ale staram sie ograniczac, moze kiedys sie uda nieprzegadac tematu ;-)Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
35L@1.4, iso 100, 1/20 z reki, w nocy celowane prosto w szklo i pelno zrodel swiatla, mysle ze wszystko bedzie w takich warunkach aberowac...szczegolnie na cyfrze i na f/1.4Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
chyba kluczowa sprawa w tych zdjeciach musi byc ciekawe swiatlo, wiec mysle juz o jakims wschodzie slonca lub zachodzie ;)Cytat:
Zamieszczone przez antonjo
a dzis na chwile wpadlem na babice ;-)
To ta slynna Agusta LPR-u, co to "w razie awarii moze uzyc zapasowego silnika"? :mrgreen:
tak to ona, tylko, ze na dniach rusza przetarg na zakupy nowych smiglowcow za ~500mln ojro, i bylo ostatnio kilka nieprzychylnych artykulow w prasie o tej Aguscie (rozmawialem z pilotami - wskaznik oleju padl i musieli kupowac go przez procedure przetargowa wiec nie latali) ze zamiast latac to stoi popsuta, konkurencja robi sobie miejsce na rynku wiec nieprzychylnie dzis patrza na fotografow ;-) - niepozwolili mi w srodku heli zdjec porobic ;-) cwaniaczki... trzeba przeczekac
i jeszcze jedno z przodu robione, lekko pod swiatlo ;-)
EDIT: i zeby nie nabijac licznika jeszcze jeden podobny widoczek
a to jeszcze wrzuce - "nowe wolanie" starej fotki czyli dlaczego warto trzymac RAW'y ;-)
kurcze założe sie że jakbym stał obok i zrobił fotke to byłaby szarobura i bez połysku... Od czego to zależy? Wybitny fotograf? Lepszy sprzęt? Lepsze wywołanie RAWa? Czy wszystko razem? ehhh też tak chce
Tak samo z tym zwycięskim gołębiem z bitwy Nemeo vs Kubaman.. w życiu takiej jakości nie miałem... od czoego to zależy?