Zglaszalem kilka razy i pierwszy raz taka odpowiedz. EOT ode mnie bo nic ta dyskusja nie wnosi. Sprawa zajelo sie allegro, proszono mnie o przeklejenie maili co tez uczynilem.
Wersja do druku
Zglaszalem kilka razy i pierwszy raz taka odpowiedz. EOT ode mnie bo nic ta dyskusja nie wnosi. Sprawa zajelo sie allegro, proszono mnie o przeklejenie maili co tez uczynilem.
Już nie idzie.Cytat:
Zamieszczone przez Shadow
"Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 77554940)"
Widać coś w tym było więcej niż Archiwum X...:-?
Nie jest to w porzadku, ale na szczescie i tak udalo mi sie sprzedac za satysfakcjonujace mnie pieniadze, jeden z oferujacych przekrecil do mnie i wlasnie odebral.Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Hurra!
No tak agaj666, lolek, tomek17a, jakie jeszcze indywidua się przypałętają na forum?
A co to klub wzajemnej adoracjii ? Chyba każdy może się zarejestrować i wyrazić swoją opinię.Cytat:
Zamieszczone przez kocis
Co do aukcji to jeśli tomek17a to ten gość to gratuluję. Była okazja to trzeba korzystać i licytować, a nie podważać uczciwość sprzedającego. Zamknięcie aukcji jeszcze niczego nie przesądza. Nie myślicie chyba, że allegro prowadzi jakieś skomplikowane śledztwa. Dostali kilka mailów i dla spokoju zamknęli sprawę.
kocis masz cos do mnie? czy uznajesz tylko posty zgodne z tym co myslisz?
Hej. Jak zostałem wywołany do tablicy to odpowiadam. Chodzi mi jedynie o zgodność z moim poczuciem uczciwości. Sam kupuję sprzęt w oficjalnej sieci dystrybucji, nieco przepłacam, ale za to mam wszystko jak trzeba. Łącznie z obsługą serwisową. Jestem organicznym wrogiem dziwnych transakcji internetowych sprzętem o niejasnym pochodzeniu. Uważam, że sprzęt raz kradziony, potem odzyskany, nie powinien pojawiać się w publicznej ofercie. Jest to nieetyczne. Moje doświadczenie upoważnia mnie do postawienia tezy, że w takich przypadkach mamy w co najmniej 50%-tach kontakt z paserami. Ludzie, którzy wykorzystują takie okazje, wykorzystają również super okazję zakupu sprzętu z rąk złodzieja. A z tym będę walczył (w mojej okolicy) a na forum takie postawy będę piętnował. I takie poglądy prezentuję.
Tu chodzi o jasne deklaracje. Albo popieram szemrane interesy albo nie. Ja nie popieram. I wszystko co piszę wynika z tej postawy.
A czy mam coś osobiście do kogoś? W tej dyskusji na pewno do Tomka17a. Takich w 100% nie trawię.
Aby nie było smętnie, to życzę wszystkim, z okazji Wigilii, szczęścia i pogody. A tym, co nie rozrabiali zbytnio, super prezentów pod choinką.
Grr.. znowu się zaczyna.. Ja akurat sam również w 99% kupuję w "fizycznych" sklepach, ale z poczuciem uczciwości nie ma to (i nie powinno mieć nic wspólnego!). Jako klient masz wybór:Cytat:
Zamieszczone przez kocis
- sklep "fizyczny" - najdrożej, najprościej, stosunkowo najmniej problemów z gwarancją itp.
- sklep internetowy, ale oficjalny - trochę taniej, trudniej "pomacać i powybrzydzać", czasem mogą być problemy "jak coś pójdzie nie tak", ale generalnie papierkowo wszystko jest cacy
- "import prywatny" - tanio, bez zalet j.w.
Żadna z tych opcji nie jest mniej ani bardziej moralna od innych (zakładam, że mówimy o zakupach nowego sprzętu, nie paserstwie). W trzeciej być może obchodzisz przepisy celne, ale to nie to samo co moralność. Czy zakładanie działalności gospodarczej (z własnej woli, nie wymuszone przez pracodawcę - znam trochę takich przypadków), żeby ominąć chore, ponad 50-procentowe obciążenia umów o pracę jest dla Ciebie również nieetyczne?
Resztę możesz zignorować, ale odpowiedz mi proszę na to jedno pytanie: czy w związku z tym, żeby nie być nieetycznym, Auwo nie powinien już nigdy sprzedawać żadnego kawałka swojej stopki??Cytat:
Zamieszczone przez kocis
Sprzęt może być albo kradziony albo nie. Jeśli został odzyskany, to kradziony już nie jest. To zupełnie binarna sprawa, nie można być trochę w ciąży (wiem, powtarzam się ;-) )
w legalnych "ziemskich" sklepach rowniez mozemy kupic nielegalny towar.alkohol,kosmetyki,ciuchy,fajki........powsze chnie wiadomo ze czesc towaru to podroby albo podstawione rzeczy.niby sie z tym walczy ale jak jest w rzeczywistosci kazdy widzi.
nie kupowac?sprawdzac do 5-go pokolenia sprzedawcow?budowac wlasne fabryki;)?
Ja pisałem jedynie o publicznej ofercie. Jeśli Auwo sam, bez pośrednika, sprzeda swój sprzęt w kręgu znajomych, którzy będą dokładni poinformowani o losach sprzętu, to OK. Choć przecież nie każdy sprzęt mysi zostać sprzedany.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
W swoich wypowiedziach odnoszę się do ewidentnie nieuczciwych transakcji na Allegro.
A jak przystało na dzień świąteczny to koniec z pisaniem. Do usłyszenia we wtorek.