Odp: [cauchy] Dzikie życie
Ok, czyli nie jest to takie łatwe, jak się wydawało. Tj jak spaceruję w górach, to nie raz słyszę jakiegoś latającego drapieżnika gdzieś nade mną, a jak przerzedzi się las, to go zauważam, ale po chwili gdzieś znika, odlatuje. Trzeba mieć chyba mega farta, żeby je utrafić. Co do sów to właśnie wydaje mi się (nie mam doświadczenia, ale jak gdzieś tam w zoo obserwowałem :P), że nie są płochliwe zbytnio, ale właśnie przez to, że siedzą cicho + kamuflaż jaki mają powoduje to, że minąłem w górach pewnie dziesiątki sów gdzieś na drzewach nie zdając sobie z tego sprawy :).
143, 144, 145 niesamowite.
na 143 juz sie czuje upolowany.
pozostale dwa ciut odstaja od tych trzech (w sensie uchwyconej pozycji ptaszurow).
puszczyk tez wpytny, ale kadr byl ciut przesunal w lewo (znaczy puszczyk w prawo). pien niemal opiera sie o brzeg kadru.
1 załącznik(ów)
149. koziorożec alpejski z wycieczki na Tour di MB.
odkopałem kilka rawów z 2011r, kiedy strzelałem w cr2 + jpeg, ale nie do końca byłem przekonany do rawów, raz że wtedy chyba jeszcze nie było dobrych narzędzi do wywoływania, a przynajmniej moje ówczesne próby były mierne, a dwa że było z tym trochę roboty, której nie chciało mi się robić. A teraz wróciłem do tego okresu i kilka strzałów wywołałem, i jest spora różnica :) ech, 5D z 70+200 f4 IS wymiatał w jakości obrazka :)
Załącznik 18727
1 załącznik(ów)
150. jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy
Trzy dni w Niepołomickiej za puszczykiem uralskim. Wyszły może 4 kadry.. pierwszego dnia zagadałem się z innymi fotografami i uciekł nam z oczu. Drugiego dnia nie było nic. A dziś był bardzo płochliwy i nie pozwalał podejść na bliżej niż 50m, latał wysoko w gałęziach. Nawet nie pytajcie ile czasu spędziłem w PSuju na kasowaniu tych badyli..
R5 + 400mm, f2.8, ISO 400, 1/200s
Załącznik 18854
Ale było warto! Podoba się:D
Zazdroszczę - cierpliwości, ilości wolnego i udanych kadrów :)
Najbardziej tego drugiego...:)
końcówka roku wynagradza mizerię 3 kwartałów :)
puszczyk rewelacja - "zazdraszczam" i jeszcze do puszczy mam blisko, może kiedyś
Och zazdro puszczyka, ja do puszczy niepołomickiej w każdej wolnej chwili jeżdżę już 2,5 roku i puszczyka nie spotkałem ani razu :D Chyba jakieś fatum, może podpowiesz w którym rejonie w puszczy udało Ci się go złapać jeżeli to nie tajemnica jest :)