będzie, powinien w menu być j. polski bez wgrywania firmware
Wersja do druku
Canon EOS 60D - firmware 1.1.0
Szczegółowe informacje oraz pliki do pobrania :
http://www.usa.canon.com/cusa/consum...ersAndSoftware
Witam,
Niedawno kupiłem eos 600d, a w zasadzie to KISS 5. Według wszystkich informacji, które udało mi się zdobyć nie różni się niczym (poza nazwą i opisem) od w/w eos 600d (Europa) lub Rebel (US). Moje pytanie brzmi: czy mogę bezpiecznie wgrać firmware ściągnięty dla rejonu EU? Nie zależy mi na Polskim, ale podejrzewam, że wcześniej lub później i tak pojawią się jakieś znaczące zmiany funkcjonalności.
Witam,
po wielogodzinnych nieskutecznych poszukiwaniach w necie proszę Was o pomoc.
Przed wgraniem firmware do SX20 chciałem sprawdzić wersję oprogramowania w aparacie. Wciskam "FUNCSET" + "DISP" i.... nic!!! Sformatowałem kartę SD, wgrałem przez czytnik plik "ver.req" i... nic!! Wymieniłem kartę SD na inną, powtórzyłem wszystko to co wcześniej opisałem i... nic!!!
Mocno poirytowany próbowałem różnych kombinacji z wgraniem firmware "w ciemno" z tej strony 1.02D oraz 1.00Fbeta i... nic!!
Jedyną nowością (dla mnie) było to, że na wyświetlaczu pokazał się... zegar w formie kwadratów/sześcianów, którego nigdy wcześniej nie widziałem.
Nie jestem biegły w tych sprawach, ale na poprzednim kompakcie Canon A710 nie miałem z firmware żadnych problemów.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeżeli dorobię się jakiś obiektywów na pewno podejdę do zagadnienia z lżejszym sercem
Canon EOS 60D - firmware 1.1.1
Szczegółowe informacje oraz pliki do pobrania :
http://www.canon.pl/Support/Consumer...&type=download
Dziś dotarł do mnie 5dI, bezpośrednio od sprzedawcy (allegro) pojechał do servisu na sprawdzenie przebiegu (25 417 pierwsza), odruchowo wykonałem update z bodaj 1.0.1 na 1.1.1, wszystko ładnie pięknie, ale...AF nie działa. Kaplica. Pojawia się "*" potwierdzająca ustawienie ostrości, mierzy światło, robi zdjęcia, ale Af nie działa - 35L i 85. Oczywiście na 5dII oba szkła śmigają..
Jakieś sugestie?
Przywróć ustawienia fabryczne.Może masz przełączony AF pod przycisk ,a nie spust migawki np.