A gdzie reszta komentarzu o kadrze itd.? :(
Gdybym wyżej pojechał straciłbym jej głowę z mocnego punktu... :(
Chciałem podkreślić padający cień...
Wersja do druku
Czym byś wyżej pojechał??? Głowa ma być wyżej a nie pół metra nad nia pustej przestrzeni i co z tego że akurat czubek głowy nie będzie w miejscu skrzyżowania się tych dwóch linii skoro cała postać oscyluje w tych okolicach?? A i tak to nie jest dokładnie w mocnym punkcie, a ten kadr aż prosi się o ciaśniejsze kadrowanie i to w pionie bo nic mnie nie przekonuje do poziomu w tym przypadku, a w szczególności parking w tle. A co do tego podkreślenia cienia to ja wogóle nie wiem o który cień Ci chodzi.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Lukastu - czemu dziewczyna trzyma książkę i patrzy na mnie? Nijak to się ma ku sobie moim zdaniem, czyta czy patrzy? Wzrok na dół i dużo lepiej, albo pozbyć się tej książki.
Biblioteczki nie widać niestety, widać plamę w tle nie zmienia to faktu, że jeśli przedstawiasz na zdjęciu kogoś z jakimś przedmiotem to powinien ten przedmiot czemuś służyć mi tutaj ta książka zawadza. Fotografia to nie jest film gdzie za pomocą wielu klatek przedstawiasz akcję, w fotografii często (często nie zawsze bo istnieje fotoreportaż, który nie zawsze jest jedną klatką, a kilkoma) za pomocą jednej klatki musisz przekazać pewną informację (akcję). :-) pozdrawiam
Canon 50mm f/1.8 jest bardzo ciekawy do portretowych, a jest to najtanszy obiektyw (a juz napewno najtanszy canona)
konradc, rozumiem, dziękuję za wskazówki
co do ksiazki to wg mnie za mała GO. ksiazka rozmyta, biblioteczki nie widac.
i troszke plasko:) ale calkiem ok pomysl, spróbuj go dopracowac:)
Prostota sama w sobie
ona mi Herbusiową przypomina.. ;)
coś się dzieje niefajnego na policzkach..
policzki to raz, dwa to jak dla mnie.. zbyt ostre rzęsy. ale ogolnie swietne swiatlo, pomysl, nastrój. tylko te dwa szczegóły.. niemniej podoba mi się to foto:) tylko czy ono pasuje na pierwsze kroki? nie wydaje mi się:p