Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
@Kolekcjoner , @candar - dwóch poważnych fachowców od zdjęć, dorosłych facetów, a teksty jak w piaskownicy. Nie wstyd? :twisted:
Podajcie sobie dłonie! :)
Wg sprawdzonych informacji głowni udziałowcy C i S to te same osoby. A technika? Jednemu pasuje Sandero, drugi woli Maseratii, który jest lepszym kierowcą??;)
Odp: Re: Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Pięć lat temu S było jedynym wyborem i cały czas nie widzę rozsądnego zamiennika.
Wspaniale. Gratulujemy. Wstawiaj tu dalej zdjęcia. Są fajne. Pewnie nawet przed zaoraniem ich fotoszopem. Ale nie męcz już więcej swoją religią S.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
@
Kolekcjoner , @
candar - dwóch poważnych fachowców od zdjęć, dorosłych facetów, a teksty jak w piaskownicy. Nie wstyd? :twisted:
Wg sprawdzonych informacji głowni udziałowcy C i S to te same osoby. A technika? Jednemu pasuje Sandero, drugi woli Maseratii, który jest lepszym kierowcą??;)
Dokładnie. Tyle, że jeden podaje argumenty a drugi jest zły, że te argumenty nie są o Canonie :)
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
@
Kolekcjoner , @
candar - dwóch poważnych fachowców od zdjęć, dorosłych facetów, a teksty jak w piaskownicy. Nie wstyd? :twisted:
Eeee tam ze mnie żaden fachowiec - szczególnie od zdjęć ;). Natomiast jak nie będziemy kontrować religijnych zapędów niektórych tutaj to za chwilę to forum straci sens. Zobacz co się porobiło z wątkami o eRkach.
A co do udziałowców to tam akcjonariat jest tak rozdrobniony że ciężko coś wyrokować.
Cytat:
Zamieszczone przez
maik30d
Dokładnie. Tyle, że jeden podaje argumenty a drugi jest zły, że te argumenty nie są o Canonie :)
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Bo ileż razy można słuchać o tym ujadaniu na sprzęt canona na stronie !canon board! o fantastyczności sprzętu sony ?
Jak kupisz nową wiertarkę bosha to też tak trujecie sąsiadom i po rożnych forach jakiż to wspaniały sprzęt co lepsze dziury wierci? Czy po prostu zdajcie sobie sprawę, że każdy ma to głęboko w dupie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale ja nie mam włączonego podglądu po zrobieniu... i tak jest lekki stop, ułamek sekundy ale widać.
Wtedy gdy w SLR obraz znika to w ML się wyświetla. Rozumiem, że chciałbyś żeby znikał.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale ja nie mam włączonego podglądu po zrobieniu... i tak jest lekki stop, ułamek sekundy ale widać.
Tez tak mam. Podglad wylaczony, a i tak na chwile sie pojawia. Bug w sofcie jak nic.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Wtedy gdy w SLR obraz znika to w ML się wyświetla. Rozumiem, że chciałbyś żeby znikał.
Niekoniecznie; przecież rozumiem, że w tym czasie obraz jest sczytywany z matrycy. Czarna plama byłaby zdecydowanie gorsza ;)
Piszę o tym, jak jest, a jest to jednak w postrzeganiu znacząca różnica względem "lustra".
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Niekoniecznie; przecież rozumiem, że w tym czasie obraz jest sczytywany z matrycy. Czarna plama byłaby zdecydowanie gorsza ;)
Piszę o tym, jak jest, a jest to jednak w postrzeganiu znacząca różnica względem "lustra".
Chyba w niektórych ML można to wyłączyć i obraz znika na czas sczytywania. Tak sobie kojarzę filmik ale nie pamiętam co to było.
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Jacek_Z wizjer robi różnicę, ...
Moment, ale co to ma do rzeczy? Bo tak piszesz jakby Canon zastosował wizjer dopiero w Canonie R. A niby co jest w bezlustrach Canon M? Co z kamerami Video? Moja kamera Canona mini DV sprzed ponad 10 lat ma wizjer elektroniczny. Mieli technologię.
Nikon też miał technologię, z Nikon 1 i wizjer w Nikon Z7 jest oceniany wyżej niż w Sony A7.