Jedno dziecko, wystarczy :-)
Jakoś mnie to nie kręci, wolę płaskie nawierzchnie :-)Cytat:
Nie lubisz wracać autem z błotkiem na dachu ?
Toż to frajda jakich mało, zwłaszcza jak się wyjedzie "o własnych siłach"... przynajmniej dla mnie :-D
Wersja do druku
Licytowałem gripa BG-E2N - w opisie aukcji było BG-E2 ale na zdjęciach BG-E2N ( zapytałem nawet mejlowo by się upewnić :)) Cieszyłem się bo zostało już nie wiele do końca aukcji - wygrywałem z ceną 335 zł mimo iż dałem max 350 :) Spodziewałem się, że ktoś mnie przebije dlatego też brałem pod uwagę podbicie do 400 zł. Jakież było moje zdziwienie kiedy przed końcem aukcji dostałem mejla :
Twoja oferta została odwołana przez Sprzedającego.
Powód odwołania podany przez Sprzedającego:
"W dniu dzisiejszym uszkodzony został mechanizm wkręcający do body. Po naprawie grip będzie wystawiony na nowo".
Śmiech na sali po prostu :)
http://www.allegro.pl/item894237514_...n_bdb_bcm.html
Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.
Tia, to zaczyna być nowy trend...
Obiektywy się psują i nie chce w nich działać AF, w gripach psują się śruby, ciekawe co się przydarzy aparatowi tego samego sprzedającego :-(
A najgorsze jest to, że teoretycznie wszystko jest w porządku z punktu widzenia regulaminu Allegro.
Na pohybel oszustom!
[QUOTE=
Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.[/QUOTE]
To już nie chciwość , ale brak honoru ze strony sprzedającego .
Czy gostek myśli , że jak wystawi ponownie , to ludzie - m. in. ci , którzy licytowali - od razu sypną grubszą kasą . Z zasady jest tak , że wtedy kupujący czekają do końca z niższymi propozycjami - a za alledrogo się płaci za każdym razem . No i czas ucieka . Oby chytry dwa razy stracił .
Swoją drogą śmieszą mnie też aukcje wystawiane od jakiejś kwoty np. 2000 i dopisek - Bez Ceny Minimalnej ?!. :-D
Choć to tylko głupota ze strony wystawiającego .
MacGyver :
Płaskie nawierzchnie - no na pewno . Żebyś widział mój samochód po powrocie z ryb ??!! . Nad Wisłą nieraz przejazdy są bardzo ciekawe . Wtedy właśnie , moja żona zabawia się w psa z fotki obok i warczy !!.
Niektórzy mają psy, które zjadają osłony p-słoneczne, dekielki itp.
Zwykłe cwaniactwo i tyle.
Najgorsze jest to, że nic im nie zrobisz.. Zastanawiam się czasem gdzie się podziała zwykła ludzka przyzwoitość..
Mój nie był szkolony w obsłudze sprzętu foto , tak więc do szkieł i aparatów się nie zbliża . Ale to dobry pomysł - zgonić na psa czy kota !! . Mam obydwa zwierzaki . :)
I tak jak było powiedziane - w majestacie regulaminu alledrogo . Nic nie zrobisz - możesz najwyżej pobluźnić . Po prostu podawać przykłady z konkretnymi nickami tych ludzi . Zawsze to w jakiś sposób na nich podziała i ostudzi ich oszukańcze zapędy . Krytyka i publiczne piętnowanie ma w tym przypadku rację bytu i myślę , że niektórych postraszy .