Kolego Oskarkowy, a od kiedy Canon nas słucha :-) po co implementować jakieś tam ISO, za dużo pracy.
Wersja do druku
Kolego Oskarkowy, a od kiedy Canon nas słucha :-) po co implementować jakieś tam ISO, za dużo pracy.
Wiesz, ale to flagowy model. Gdyby się dało, to by zrobili.
Nie podejmuję się, nigdy nie miałem na długo DsIII a po dwóch sesjach i kliku dniach zabawy to ja guzik wiem o sprzęcie. Uczciwie mogę napisać tylko tyle, że powyżej 1600 to różnica w ISO jest odwrotnie proporcjonalna do wygody użytkowania.
Faktycznie iso 1600 w Ds III jest słabe i na co dzien z niego nie korzystam, gdzie kolega który ma 5D2 do 3200 może jeszcze drukować odbitki. W tej kwesti musimy poczekać na nowego Ds IV.
Panowie przeceniacie Canona - digicV to dopiero za chwilę :D.
W kwestii matrycy to być może mnie już skleroza żre ale coś mi się kołacze, że właśnie chwalili się tym, iż matryca w piątce to nowa konstrukcja całkowicie przeprojektowana względem tej z Ds-a. Być może nie nagłaśniali tego zbyt mocno, no bo jak napisać że model trzykrotnie bodaj tańszy ma lepszy najważniejszy komponent od flagowca :D.
Kondeusz, podaj pliz jakiegoś lineczka do swojej strony albo miejsca gdzie można oglądać Twoje prace wykonane tymi aparatami. Możesz?
zapewne twoje prace :)
Jakby było na co patrzeć, to pewno bym nie pytał ;) A tak wolę wiedzieć co mnie czeka :-P
Czy ktoś z Was ma może instrukcję PL do 1D Marka III i mógłby podesłać na forum lub na maila? Z góry dziękuję.