Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Tego wątka już nic nie uratuje :mrgreen:..
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Tego wątka już nic nie uratuje :mrgreen:..
No to skoro offtopujemy - wie ktoś gdzie w Krakowie mapują hot piksele w Fuji? Bo wygląda na to że parę sztuk mam ;-)
Dzięki Merde! A ten wątek, jak każdy którego się tkną "ambasadorzy S", schodzi na...
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Dzięki Merde! A ten wątek, jak każdy którego się tkną "ambasadorzy S", schodzi na...
Problem w tym, że ambasadorowie sony w różowych majteczkach rozgościli się na forum, a nie w pojedyńczym wątku...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
O, widzę że macie coś (oprócz miłości do Sony) wspólnego z Janem Pawlakiem.
On też takie pseudohadeery uprawia.
U mnie taki sposób obróbki powoduje krwawienie oczu i odruch wymiotny :mrgreen:
PS: nie mam już Canona, a Fuji ma równie duży DR co Sony.
Ejże! Stanę w obronie zdjęcia spod Łomnicy, bo uważam, że próby porównania go do tygrysiego, są dużym nadużyciem :evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ejże! Stanę w obronie zdjęcia spod Łomnicy, bo uważam, że próby porównania go do tygrysiego, są dużym nadużyciem :evil:
Tygrys to to może nie jest ale w tym zdjęciu osiągi matrycy z m50 to najmniejszy problem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
..ja bym proponował poużywać trochę nowych zabawek Canona i dopiero wydawać wyroki na temat systemu.
jeśli chodzi o mnie to od 2 lat częsciej używam (kilku!) Canonów niż Nikona. Serio. Niezbyt wypasione modele, bo najlepszy z nich to 77D (80D, 760D).
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Canon ...trochę przespał i nie ma technologii, jest daleko za sonym które postawiło na tą technologię od razu.
Co takiego nowatorskieo jest w bezlusterkowcach, ze Canon tego nie miał w lustrzankach z LV? Jedynie wizjer elektroniczny. A ten miał w serii M. Reszta to soft do lepszej obsługi trybu LV.
Jacek_Z wizjer robi różnicę, mniejsza waga, odchylany ekran, mniejsze obiektywy (nie w przypadku canona) co daje możliwość większej kreatywności. Szybkość robienia zdjęć z obrazem na lcd.
Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Przede wszystkim to, że dobry EFV (minimum 3,69 mln punktów) pozwala na pełną kontrolę ekspozycji i jej korekty przed i w trakcie fotografowania bez konieczności kontrolowania po zrobieniu foty na LCD w DSLR. Praktycznie podczas zdjęć wystarczy wyłącznie EVF (dobry)
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Jacek_Z wizjer robi różnicę, mniejsza waga, odchylany ekran, mniejsze obiektywy (nie w przypadku canona) co daje możliwość większej kreatywności. Szybkość robienia zdjęć z obrazem na lcd.
Wizjer robi różnicę, to prawda. Mniejsza waga zwykle okupiona jest gorszą ergonomią. Odchylany ekran jest też w lustrach. Zmniejszenie wymiarów obiektywów - nie wiem w jaki sposób zwiększa twoją kreatywność, ale zwykle wiąże się z ich słabszą jakością optyczną.LV masz również w lustrzankach - też nie wiem w jaki sposób miałoby zwiększać szybkość robienia zdjęć? Bezlusterkowce Sony swoje zalety mają, ale czy Ty ich zbytnio nie idealizujesz. :?:
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Canon sam przyznaje, że wstrzymywał się z wejściem w bezlustra bo nie był przekonany o powodzeniu tego projektu, dlatego trochę przespał i nie ma technologii, jest daleko za sonym które postawiło na tą technologię od razu...
Photointo gdzie znalazłeś coś takiego :?:
Od wczoraj nikt tego nie zdementował.:confused: