wygląda obiecująco ,http://www.idg.pl/news/139184.html
a galeria ptaków wyśmienita ,pozdrawiam autora galerii...
Wersja do druku
wygląda obiecująco ,http://www.idg.pl/news/139184.html
a galeria ptaków wyśmienita ,pozdrawiam autora galerii...
Ostatnie świetne!
Ostre, fajna poza, ładne tło.
Trochę mi obróbka nie leży, ale zupełnie minimalnie.
Jak na moje oko ostre światło można by było trochę złagodzić.
Ale i w tej wersji mi się bardzo podoba!
Mam pytanie techniczne - mógłbyś podać parametry zdjęcia!
Czas/przesłona/szkło?
Pozdrawiam
PM
No, ostatnie to w końcu to o co chodzi :D
Mocne światełko wyciągnęło potencjał wróblaków. Kapitalne ujęcie.
Sylwek, ostatnie faktycznie bardzo ciekawe. Mam tylko obiekcje co do kadrowania - jest nie najlepiej IMHO. Przytnij sensownie, wyeksponuj bardziej ptaki.
Teraz za dużo pustych miejsc, dodatkowo plama po prawej zakłóca odbiór. Szkoda, że zdjęcie ma tak trudny układ, ciężko nadać temu ciężar ale myślę, że da się lepiej.
mocna fota
To jakiś matrix:D Ja ptasiarzem nie jestem i na ogół żadne mi się nie podobają, a tu jednak !!
Jak widac wroble potrafia wiecej od F16 ;)
to ostatnie super!
moze wszystkim sie nie spodoba , ale mi jakos sie akurat ta fotka podoba
tu akurat byla zmiana miejsca , no i parametry nie zagraly tak jak powinny , moglbym rozjasnic zdjecie , ale nie widze takiej koniecznosci :) takie tez ma swoj urok :)
vwszystkie zdjecia sa podczas opadu sniegu i deszczu robione
iso 1250 (pierwszy raz az tak wysoka czulosc uzywalem ) i f/4
bardzo ładne fotki, co do ISO, to też ostatnio spróbowałem na 1250 i było całkiem o.k. tak jak i u Ciebie:grin:
Moge wiedziec gdzie dokladnie fotografujesz?
Nie wiem czy juz pstrykales w Central Park,a jesli nie to nie masz daleko.Jak jest pogoda,chodze srednio raz w tygodniu.Po zdjeciach widze,ze lubich skrzydlatych(niezle te Twoje foty) a tam ich nie brakuje.
"Every spring millions of birds migrate from their wintering grounds in
Birding in Central Park.
Latin America and the Caribbean to breeding areas as far north as Canada and each fall the birds make the return trip. The best bred of these avian travelers make sure to stop by the park to see, and more importantly, be seen. This makes all of Central Park a bird sanctuary. This is especially true for our local varieties that build their nests, lay eggs, and raise their young all in the safe confines of Central Park (near the best schools). In late spring and summer it is especially fascinating to watch for young birds learning to fly. Almost 200 different species of birds can be found in Central Park during the year. Most birds are more active in the early morning and late afternoon, although there will be some activity throughout the day"
Zapomnialem o jednym.Niestety nie mozna uzywac statywu.
nie lubie manhattanu , choc slyszalem ze wood ducki sa tam w miare dostepne :) moje zdjecia sa wszystkie zer stanu NJ i niech tak juz zostanie :)
a bez statywu zdjec nie robie :) zbyt ladny mam statyw by go zostawiac w domu :)
Sylwek, bardzo dobra fota. Zastanawiałem się tylko czy to jest noga z indyka ???
oczywiście odpowiedź nie ma wpływu na wrażenia - brawo!
wydawalo mi sie , ze juz pokazywalem serie z tym myszakiem :)
jeszcze jedne do kolekcji :)
nie beda moze super jakosci , ale tez mi sie podobaja :)
Z ostatniego "wrzutu" jak dla mnie 3 jest the best. W ogóle wszystkie twoje ptasiory są super:)
Wróbel w deszczu rewelacyjny.
Kadr, poza, kolory, nastrój - wszystko mi się podoba.
Świetnie oświetlony. Nad jakąś wodą był, czy co?
Pozdr
to snieg padal :)
jak zwykle super:-D
w niedziele zamiast na ptaki znalazlem sie na zawodach rowerowych :)
troche nie smialo to pokazuje , ale pokaze :)
iso 1600
f/2.8
czas 1/250s
bez lampy , kolega powiedzial mi ze jest jasno :) a tak nie bylo
1
2
3
4
5
6
7
jak na ISO 1600, to super jakość, a zdjęcia przyjemne ale ja i tak wolę Twoje fotki ptaków:-D ( i na takowe czekam:-D )
Spojrzenie pierwszego bird'a niezłe jest:)
wszystkie super ale chyba najlepsza 1 :-D (ach to spojrzenie:-D )
no te z ostatniego postu to w końcu kawałek dobrej fotografii !
piękne:grin:
były dopuszczalne ;)
Przyznam się, że Twoja galeria była pierwszą którą przeleciałem od deski do deski (właśnie ze względu na ptaki) i wogóle pierwsza którą przejrzałem. Na początku zdjęcia były zwyczajne, ale z czasem naprawdę widać jakie postępy już poczyniłeś :) W sumie też mam nadzieję, że forum pomoże mi w ozwoju ;)
Ostatnie zdjęcia bardzo fajne - tylko żal mi tego lecącego wróbelka, mogłobyć naprawdę super ujęcie :)
dziekuje za tak dokladne zwiedzenie moich zdjec :) ogolnie podsomowujac , to ostatnio zadne zdjecia mi sie nie podobaja , moze za wysoko siegam :(wrobli siedzacych na patyczku z pieknym GO i ladnym swiatelkiem nawet nie foce , bo to mnie nie rajcuje , chce czegos wiecej i w ten wlasnie sposob stoje w miejscu :(
Ale nieraz zdjęcie zwykłego wróbla może być bardzo ciekawe ;) Wszystko zależy od sytuacji i fotografa :)
tlo zamierzone :) ale chyba ciut za blisko ustawilem
1
2 tu juz lepiej :)
3
4
szpak świetny
rewelka!!
Fotosc fotki masz na prawdę super ! Jestem wielbicielem Twoich fotek od dłuższego czasu i dla mnie są one the best , a najważniejsze ,że ciągle poszukujesz czegoś nowego , odkrywczego i tak trzymać :D . Z przyjemnością tu zaglądam bo wiem ,że znajdę tu zawsze coś wartego uwagi :shock: a przy tym inspirującego.
2,3 super ale szpak najlepszy :) W 1 mi sie bokeh nie podoba, za bardzo odwraca uwagę od wróblastego.
seryjka "miodzio":-D
fajne kolory mają te ptaki
jedynka mi nie leży, ciemno i sylwetka ptaka nieszczególna
dwójka ładniutka
Witam,
Nie widziałem w na własne oczy ani epoletnika ani kardynała (bo to chyba te gatunki?) więc u mnie zdjęcia dostają dodatkowe punty za egzotykę.
Ale podobnie jak Kuba głosuje na dwójke.
Chociaż światło trochę ostre.
Przy kardach statycznych technika jest i światło grają większą rolę niż przy zdjęciach akcji.
Pozdr
PM
prawda , zgodze sie z Wami , ale ten cholerny kardynal nie chce siasc mi na galazke , zawsze sie czai przy kamieniach :(
taaaa :)tylko ze w NY nie zrobie takich jakich bym chcial