Odp: Canon 5D Classic do ślubów w 2015r ???
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Obejrzałem sobie ten aparat na allegro. Numer seryjny z początku produkcji.
Aparat był jeszcze w serwisie w 2015 oraz w 2011r. Może warto zapytać z jakiego powodu?
Oczywiście body nie przekreślam bo jest w ładnym stanie. Może była tylko kalibracja albo czyszczenie matrycy...
Lustro wzmocnione + czyszczenie matrycy i mamy 2 serwisy :) Tak czy siak do 2 tys fajna oferta
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Problem jest taki,że migawka to nie wszystko. W aparacie zużywają się także inne rzeczy.
--- Kolejny post ---
Nie widziałem tego konkretnego aparatu ale miałem kiedyś egzemplarz z przebiegiem ponad 200 tys. Wyglądał jak nowy.
Coś za coś, puszka nie jest nowa i dla mnie nie ma tematu. Mam ten model od 2007 i jak na razie bez awarii. Na liczniku pewnie blisko 300 tys. Niebawem wysyłam ją na spa to dam odczytać licznik.
Jeszcze jedno pytanie. Jeśli migawka była wymieniona to czy jestem w stanie to jakoś sprawdzić?
Jadę oglądać dwa egzemplarze, oba niecałe 20k przebiegu - potwierdzony na Żytniej, obaj panwie zarzekają się, że to pierwsza migawka, oczywiście nie mam powodów by nie wierzyć no ale kwestia ograniczonego zaufania.
Tak więc pytanie - czy da się to w jakiś sposób zweryfikować?
I generalnie czy da się sprawdzić historię serwisową po sn - czy, ile razy i w jakim celu aparat był w serwisie?
Licznik nie jest zerowany po wymianie migawki, zresztą po stanie body widać jaki ma przebieg, paktycznie nie ma opcji zeby aparat z przebiegiem 100tyś wygladał jak ten z 10tys. Może poza jedynkami bo one inaczej się starzeją. 5d z niskim przebiegiem powinien mieć matowy lakier, jeśli jest wyświecony to raczej pewne że nie był "backupem" i nie musi być wcale poobijany czy porysowany.
Witam, czy,moglby ktos podrzucic linka do zdjec zrobionych 5d1 w kosciele i na sali na iso 1600 bez lamy i doswietlone lampa. Dzieki.
Coś mi się kojarzy jak rozmawiałem z którymś z serwisantów na żytniej że po wymianie migawki licznik idzie od zera.
Add
Jeśli był w Polsce serwis a konkretnie za żytniej to możesz sprawdzić ile razy tam był po SN.
Cytat:
Zamieszczone przez
leszek85
Witam, czy,moglby ktos podrzucic linka do zdjec zrobionych 5d1 w kosciele i na sali na iso 1600 bez lamy i doswietlone lampa. Dzieki.
ISO 1600 na 5D jest spokojnie używalne nawet bez lampy. Poszukaj sobie bloga np. Kaliny (kalina studio). Swego czasu sporo robiła 5D na wysokim ISO. Osobiście nie miałem oporów także z używaniem ISO 3200.
Do dziś używam 5D, musiałbym poszukać zdjęć na takim ISO
Blog
Tutaj kolega z forum robi super fotki korzystając z 5d1. Co roku zapytania czy jest sens kupić tą*puszkę, a odpowiedź zawsze taka sama ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Blog
Tutaj kolega z forum robi super fotki korzystając z 5d1. Co roku zapytania czy jest sens kupić tą*puszkę, a odpowiedź zawsze taka sama ;)
No i wszystko w temacie. Jak to możliwe? Przecież 5D to złom z odpadającym lustrem i staroć niemiłosierna. W ogóle tragedia. AF nie działa :mrgreen: