Świstunka leśna bardzo ładna, choć myślałem, że to sikorka, ale wiesz - ja się nie znam na ptaszkach. Zawsze pytam Ciebie.
Może spróbuj ją jeszcze ciaśniej wykadrować i bardziej podostrzyć ?
Wersja do druku
Świstunka leśna bardzo ładna, choć myślałem, że to sikorka, ale wiesz - ja się nie znam na ptaszkach. Zawsze pytam Ciebie.
Może spróbuj ją jeszcze ciaśniej wykadrować i bardziej podostrzyć ?
Fajno, że zaglądasz:)Jeżeli chodzi o świstunkę, to chyba lepiej zaaranżuję kolejne spotkanie:D, ale popracuję też nad tym zdjęciem w swojej pseudo - ciemni:). Spotykam je w lesie, zresztą nie tylko, mam taką ptaszarnię, że mógłbym cykać i cykać i cykać...tyle, że moja budżetówka na długim końcu kiepsko rysuje. Gdyby nie to...:|
To nie ma rady, musisz podejść bliżej.
P.S Jak tam długa rura do focenia się nadaje ?
Jeszcze trochę i będę mógł skrócić dystans. Już jest lepiej ( nie piszę o zdjęciach), leśne towarzystwo wypatruje mnie, kiedy z zapasami przyjdę. Czasem nawet jednego zdjęcia nie zrobię, posiedzę, popatrzę...fajne to:)
Długa rura...na razie używam jako przycisku do papieru:D
Świstunka jak z bajki :) bardzo fajne :)
Slowiczku ;) stac Cie na wiecej ;) dwa ostatnie oxzywiscie ;)
ja bym jeszcze do tych wałków słomianych poleciał :):) kurde jak wy się gonicie z Robertem:):)
dobrze ze jest ktoś kto mi wyjaśni że nie wszystko co kolorowe to sikorka:) zdjęcia fajne acz przydałoby się żebyś na mikołaja dostał coś dłuższego do focenia, czego z całego serca życzę:)
pozdrawiam
Dzięki serdeczne kolego, wiele ptaków( zdjęć) straciłem z powodu nieodpowiedniego szkła, w tym naszego rekordzistę - mysikrólika. To najmniejszy polski ptak, tzn dzieli miejsce ze zniczkiem - obydwa byki, niecałe 10 cm od początku dzioba do końca ogona, a ważą mniej, niż mała paczka budyniu...może się uda...mikołaj:). Tym bardziej, że w moich okolicach jest co focić, jest sporo dzikiej zwierzyny, nie tylko ptactwo. Jeszcze raz dzięki kolego;)
A Robert to dobry, forumowy kumpel, może kiedyś uda się zorganizować wspólne focenie;)
--- Kolejny post ---
Nie ma takiej rzeczy, której nie można zrobić lepiej, tak powiedział mi majster, który nauczył mnie zawodu;)