Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
zrobił znaczny krok do przodu
He...he do tyłu.
No proszę, jakie te aparaty Sony podatne na modyfikacje, jak stare procesory AMD Barton do drucianej modyfikacji :)
Odnośnie Sony A7. Chciałem się podzielić moimi odczuciami (początkowymi :))po sprzedaniu 5d Mark II.
- nie potrafię się połapać w obsłudze aparatu:) - w 5d było jakoś wszystko lepiej przemyślane może kwestia przyzwyczajenia.
- zrobiłem 20 zdjęć - bateria 86 %
- ekran LCD ma lagi:), AF słabiutki.
Narazie co przemawia za A7 to rozmiary - apart jest mały i leciutki wraz z obiektywem samyang 24mm 2.8
Zobaczymy co będzie dalej.
Cytat:
Zamieszczone przez
piterr83
Zobaczymy co będzie dalej.
Nie wstydź się. Nie Ty jeden popełniłeś błąd.
Zabieram go na weekend w góry. Zobaczymy jak się sprawdzi. Do tej pory jest duży MINUS
Jako ciekawostkę dodam, że teraz w MM jest A7 MK1 za 2250 zł :) Ze stałką 50 / 1.8 nieco ponad 3 tys. zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
WzW
Jako ciekawostkę dodam, że teraz w MM jest A7 MK1 za 2250 zł :) Ze stałką 50 / 1.8 nieco ponad 3 tys. zł.
Za darmo bym nie wziął ale ok :)
Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec
Cytat:
Zamieszczone przez
WzW
to drozej niz 6D mkI z 50 STM. tylko ze w 6D mkI jest normalna ergonomia i mozna caly dzionek na jednej baterii przejechac (zamiast trzech)... :)
Odp: Re: Odp: Sony A7 czyli FF + bezlusterkowiec
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
to drozej niz 6D mkI z 50 STM. tylko ze w 6D mkI jest ....
Jak to drożej ?, jak nowe body 6D to koszt ok. 4000 zł., czyli prawie dwa razy tyle co Sony :)
https://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/5058076
Info dałem jako ciekawostkę, jest to najtańsze FF na rynku (biorąc pod uwagę ceny korpusów, niekoniecznie szkieł :) ).
Cytat:
Zamieszczone przez
WzW
Info dałem jako ciekawostkę, jest to najtańsze FF na rynku (biorąc pod uwagę ceny korpusów, niekoniecznie szkieł :) ).
Tyle że te Sony w MM to "outlet"
Cytat:
Zamieszczone przez
este
Tyle że te Sony w MM to "outlet"
"outlet" kosztuje 2497zł
"oferta specjalna" kosztuje 2249-5% =2136,55 zł
za braćmi Coen- "to nie jest kraj dla starych ludzi" (mam na myśli siebie)