Zdecydowanie tak, choć warto czasami urozmaicić materiał chociażby budżetowym samyangiem 14mm. Wg stopki takowy posiadasz, więc na Twoim miejscu nie pozbywałbym się go.
Wersja do druku
Zdecydowanie tak, choć warto czasami urozmaicić materiał chociażby budżetowym samyangiem 14mm. Wg stopki takowy posiadasz, więc na Twoim miejscu nie pozbywałbym się go.
24 mi wystarcza choć w razie braku szerokości w torbie mam jeszcze 17-40L i jakoś boję się go pozbywać.
Korzysta ktoś może z Was z jakiegoś modelu lampy YONGNUO jako kontrę? Jeżeli tak to na fotocele czy radiowo. Pytam bo widzę że te najnowsze modele mają już wyzwalanie radiowe, a zawsze 600zł to nie 1000zł. Warto?
korzystam, ale radiowo i jestem bardzo zadowolony jak za taką cenę.
ja akurat używam wyzwalaczy radiowych pixel Opas i do tego lampy yongnuo 560II, na sali świetnie się sprawdzają.
A ile tych lamp rozstawiasz, rozumiem, że te wyzwalacze nie mają możliwości założenia lampy na sanki? Pytam, bo sam z ciekawości zastanawiam się nad takim rozwiązaniem.
zazwyczaj dwie lub trzy lampy rozstawiam w trzech grupach i wtedy mogę używać albo jednej albo dwóch albo trzech, akurat te wyzwalacze co ja używam to na aparacie już nie ma możliwości założenia lampy...
Jestem nowy w temacie, poczytałem trochę postów i stoję przed dylematami takimi:
1. Czy 5d mk1 da rade na ślubie, rzecz jasna z lampą ale myślę, że max używalne ISO tam to 1250
2. Czy mk2 sprawdza się na ślubach aż tak dobrze?
3. Lepiej kupić 35mm 2.0 czy 20-35 3.5+, lepiej 85mm 1.8 czy 70-200 4.0
4. Waszym zdaniem bardziej opłacalne jest kupienie np gorszego body a za to lepszego zaopatrzenia szklarniowego czy też może na odwrót ?
pozdrawiam