Auto WBCytat:
Zamieszczone przez kami74
Wersja do druku
Auto WBCytat:
Jak bedziesz mial kiedyś czas i ochote to ustaw WB na Whiballa czy inna szarą kartę przy własnie takim sztucznym, kiepskim oświetleniu i pstryknij na ISO 1600. Wynikami podziel sie na forum ;)
Ano tyz prowda :???:Cytat:
No może coś faktycznie jest na rzeczy z tym WB (?) Simon - zapodaj balans z wzorca. Spróbuj też odszumić lekko te fotki z mieszanego, sztucznego światła. Wynikami koniecznie się podziel na forum "Canomaniac" :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Simon a co tu jest ostre bo jakoś nie mogę znaleść punktu ostrzenia. Nie wiem co masz z tą puszką, ale sprawa jest podejrzana. Teraz masz szumy na 1600 mniejsze jak miałeś na 400. Może ilość światła ma decydujące znaczenie dla matrycy w 350-ce. Wątpię aby WB na to wpływał.
ostry jest napis na koszulce prawego zawodnika za siatka :)Cytat:
Zamieszczone przez Shadow
Ostry, chyba w sensie znaczenia Old stars. Edit: Kierunki mi się porabały. OK ten fragment napisu jest najostrzejszyCytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
A co do WB to nie uważam, że ma wplyw na powstawanie szumów, ale wydaje mi sie, że ma kapitalne znaczenie jeśli chodzi o ich uwidocznienie na zdjęciu.
No dokladnie ;-)Cytat:
Niestety, nie wiem jaka jest technika robienia takich wlasnie zdjec, bo przewaznie ostrosc mi ucieka na cos innego, niz obiekt glowny :/
Ale to chyba OT...
Nastepny pikselowy onanista ;) Padlo pytanie gdzie jest ostrosc to podpowiedzialem ...a ze obiektyw do zyleciarskoch nie nalezy to juz nie moja wina ...warunki tez temu nie sprzyjaja.Cytat:
P.S
Wy pomniejszacie nie raz te zdjecia czy ogladacie tylko w 100% i wiecej? :rolleyes:
Nie no, nie oslabiajcie mnie... :/Cytat:
Zamieszczone przez Shadow
Zostawcie juz ta puszke w spokoju, bo nic jej nie jest!
Nie widzisz ostrosci na zdjeciu?
Udaj sie do okulisty ;-)
Jakbym potrafil zrobic takie zdjecie, ale z ostroscia tam gdzie ona byc powinna, nie robilbym ich dla wlasnej przyjemnosci moze, a dla zarobku... :)
Zrobiłem EDITA mojego porzedniego posta. Please look :)Cytat: